Jutjaran un veí de Tortosa per maltractar un gos fins deixar-lo agònic

Trobat en un contenidor, es va haver de sacrificar. El fiscal demana 18 mesos de presó

05 enero 2021 08:59 | Actualizado a 06 enero 2021 18:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veí de Tortosa acusat d’haver assestat quatre orificis a un gos fins deixar-lo agònic i tirar-lo a un contenidor s’enfronta a 18 mesos de presó. El fiscal el considera autor d’un delicte de maltractament d’animal domèstic.

El Ministeri Públic també demana que durant quatre anys no pugui exercir professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per la tinença d’animals. Tanmateix haurà de pagar una indemnització de 339,20 euros. El judici per aquest cas tindrà lloc en un dels dos Jutjats del Penal de Tortosa en una data encara no determinada.

A les vuit del matí del 4 d’abril de 2020, un treballador social de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús va trucar la Policia Local. Havia trobat en un contenidor d’escombraries situat al passeig Josep Puig de Tortosa una bossa amb un objecte a l’interior. Sobresortia una corretja de gos.

En obrir la bossa, va comprovar que efectivament era un gos, mestís pitbull amb lesions a la regió parietal. Presentava quatre orificis, que l’acusat li havia ocasionat suposadament.

L’animal presentava un estat agònic, amb pols dèbil i respiració ampla, amb una dèbil resposta als estímuls, que li havien de provocar la mort. Per això, un veterinari li va practicar l’eutanàsia per raons humanitàries. Les despeses ocasionades ascendeixen a 339,20 euros.

La propietària del gos era la companya sentimental de l’acusat, que ha renunciat a qualsevol indemnització.

Comentarios
Multimedia Diari