Jutjat per caçar aus amb un tipus de xarxa prohibida

Els agents el van enxampar a una àrea privada de caça amb una cadernera com a reclam per atreure altres ocells

20 febrero 2021 11:20 | Actualizado a 20 febrero 2021 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que va ser localitzat caçant aus utilitzant una xarxa japonesa –que estan prohibides– s’asseurà a la banqueta dels acusats d’un dels dos Jutjats del Penal de Tortosa com a autor d’un delicte contra la fauna. El fiscal li demana el pagament d’una multa de 1.200 euros i que durant dos anys no pugui caçar ni pescar.

El processat és un ciutadà espanyol de 48 anys i sense antecedents penals. A dos quarts de deu del matí del 23 de juny de l’any passat estava a l’interior d’un àrea privada de caça pertanyent a la Societat de Caçadors La Rocassa, a la zona de Bítem, al terme municipal de Tortosa.

Una patrulla el va sorprendre caçant amb una trampa coneguda com a xarxa de llibre o abatible. Usava com a reclam viu una cadernera mascle, que feia la funció d’esquer per atreure ocells fringíl·lids de la mateixa espècie o similars.

Amb aquesta trampa el processat va caçar dos exemplars joves de cadernera, dos de verderol i un de gafarró. Aquesta darrera espècie està protegida, segons un decret de 2008. Tots els ocells capturats es trobaven en bon estat de salut i van ser posats en llibertat en el medi natural.

Comentarios
Multimedia Diari