Jutjat per segrestar la seva parella per demanar rescat

Ella era una estudiant romanesa i havien quedat per viure junts. Quan ella arribà a Espanya, la va retenir. El fiscal demana 15 anys de presó

23 octubre 2020 08:02 | Actualizado a 23 octubre 2020 08:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home que va entabanar una estudiant romanesa per anar a viure junts, la va retenir en contra de la seva voluntat quan ella estava disposada a conviure en parella. L’objectiu era demanar un rescat a la seva família. El fiscal demana per l’acusat, un ciutadà marroquí, deu anys de presó per detenció il·legal, dos més per dos delictes de maltractament en l’àmbit de la violència de la dona i tres anys i mig per revelació de secrets. El judici tindrà lloc del 16 al 18 de novembre a la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona.

La parella es va conèixer l’octubre de 2018 quan ella era estudiant d’Erasmus. Van acordar anar a viure junts. Ells es passava llarg temps a Espanya i només tornava al seu país a fer els exàmens. El 15 de març de 2019, acabats els exàmens, va venir a Espanya –via aeroport de València– per buscar pis per anar a viure junts. Ell la va anar a recollir a Moncòfar i van marxar a Sant Carles de la Ràpita, on ell residia a casa de l’home que cuidava –i que no es podia aixecar del llit–. Abans d’arribar l’immoble, ell li va prendre el mòbil per comprovar si l’estava enganyant. Com que no entenia el romanès, la va agredir diverses vegades en el cap i cara. 

Quan van arribar al domicili de l’home gran van deixar el cotxe en el garatge. Allí li va dir que truqués als pares, que ell volia diners, que l’anava a torturar i castigar. No van sortir del cotxe fins la nit del dia següent. Van entrar a la casa i ell ho va tancar tot perquè ella no pogués escapar, tornant-la a agredir. 

La parella, el dia 17, va marxar a casa d’un amic a Penyíscola. Durant el camí, ell la va tornar a agredir. A la tarda, la va portar a un camp, la va despullar sota amenaces i li va fer fotos per enviar-les a la família perquè paguessin un rescat. Després, ell va trucar amb el telèfon d’ella a diversos familiars de la denunciant. A la germana li va demanar 5.000 euros de rescat o li començaria a tallar els dits i els donaria als gossos. I va enviar una foto despullada de la víctima. A la mare va demanar 10.000 euros. De nou a Sant Carles, va lligar els peus de la noia amb un carregador de mòbil. Al matí del dia 18 va ser alliberada pels agents policials.

Es va autolesionar al braç

El matí del dia 17 de març, la denunciant es va autolesionar a les venes del braç amb l’objectiu de poder escapar. Ell la va portar a curar a l’hospital de Tortosa, on va acudir la tia de la dona. La denunciant no li va dir res de la seva situació personal perquè l’acusat li va dir que si ho feia li faria mal a la seva tia. 

Comentarios
Multimedia Diari