Jutjat un conductor que es baixà del cotxe, que es va desfrenar i matà una persona a Móra la Nova

El processat van marxar del lloc i després va presentar denúncia dient que li havien robat

20 abril 2021 07:36 | Actualizado a 20 abril 2021 08:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que es va aturar en un pas a nivell de Móra la Nova, es va baixar del cotxe i aquest es desfrenà. Va anar circulant, va xocar contra un banc on estava assegut un home de 85 anys, que fou arrastrat uns metres. La víctima va patir greus lesions i setmanes després va morir.

Per la seva part, el conductor va fugir del lloc i més tard es presentà a la comissaria de Mossos per denunciar el robatori del vehicle. Ara, la Fiscalia demana per l’acusat quatre anys de presó i sis de retirada del carnet –amb pèrdua de la vigència del permís de conducció– per un delicte d’homicidi per imprudència greu i multa de 1.800 euros per simulació de delicte en grau de temptativa.

També haurà d’indemnitzar, junt amb la companyia d’assegurances del vehicle, l’Ajuntament de Móra la Nova pels danys en el banc i al president de la comunitat de propietaris pels desperfectes causats al domicili on va xocar el cotxe.

L’acusat és un ciutadà marroquí. A les 19.16 hores del 25 de juny de 2017 conduïa el seu turisme Mercedes Benz 300D. Una altra persona, no identificada, ocupava el seient de l’acompanyant.

Estava circulant quan va haver d’aturar el turisme en trobar-se baixades les barreres del pas a nivell existent per travessar en aquell punt la via ferroviària de Madrid a Barcelona. Va baixar del vehicle juntament amb el seu acompanyant.

El punt de la via on l’acusat va deturar el cotxe presentava una planimetria en recte i un desnivell en baixa del 7%.

L’acusat, “desatenent les normes bàsiques reguladores de la seguretat vial”, va descendir del vehicle sense immobilitzar-lo correctament, al no accionar totalment el fre d’estacionament, no va utilitzar la caixa de canvis accionant la marxa enrere donat el desnivell existent, no va estacionar el vehicle de manera paral·lela a la vora de la calçada coincidint amb la vorera i no va direccionar les rodes cap a la dreta.

A causa de l’incorrecte estacionament del vehicle, aquest va començar a desplaçar-se cap endavant, saltant les barreres del pas a nivell, sense que ni l’acompanyant ni l’acusat es trobessin al seu interior per accionar o manipular els sistemes de direcció i/o frenada i deturar el vehicle.

Tot i que tant l’acusat com l’acompanyant van fer intents d’aturar-lo, introduint-se un d’ells a l’interior mentre el vehicle descendia, aquest va continuar la seva trajectòria, modificant-la cap a l’esquerra. El cotxe va arribar a pujar a la vorera, a l’alçada del número 201.

Va continuar la seva trajectòria circulant per sobre la vorera fins al número 208. En aquest punt es trobava ubicat un banc. Allí estaven asseguts un home i la seva muller amb els seus dos fills menors d’edat –que van resultar il·lesos ja que van poder reaccionar i apartar-se abans de ser atropellats–. I darrera estava la víctima, pare de l’home.

El vehicle va col·lidir amb la part davantera dreta del banc, arrancant-lo dels seus anellatges, atropellant la víctima i xocant contra la façana del número 208. Però el cotxe va continuar circulant, arrossegant per sota la víctima. Finalment es va aturar en xocar contra un arbre.

Tant l’acusat com l’acompanyant del vehicle van marxar del lloc abans que es produís l’atropellament, sense auxiliar la víctima, ni aportar la seva identificació ni esperar l’arribada dels serveis policials.

A causa de l’atropellament, la víctima va patir lesions severes. Inicialment va ser ingressada a l’UCI de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Va retornar a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre l’11 de juliol, on va morir el dia 16 a causa de les lesions patides.

L’acusat, “als efectes d’eludir les seves responsabilitats derivades de l’accident”, a les 5.22 hores del 26 de juny es va personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Móra d’Ebre. Va interposar una denúncia on deia que al voltant de les quatre de la tarda del dia 25, persones desconegudes el van assaltar i agredir. Li van sostreure el vehicle quan es trobava circulant per un camí de Móra la Nova.

La denúncia va donar lloc a la incoació d’unes diligències policials, sense arribar a incoar-se un procediment judicial.

Comentarios
Multimedia Diari