Jutjats per haver atracat un guàrdia civil a Tortosa i haver-li propinat una pallissa

El fiscal demana per als dos acusats quinze anys i mig de presó per robatori violent, lesions i atemptat contra l´autoritat

19 mayo 2017 22:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos homes –junt amb una dona que no serà jutjada perquè va morir el juny de 2011– s’asseuran pròximament a la banqueta dels acusats de l’Audiència Provincial de Tarragona per ser jutjats per haver assaltat a Tortosa un guàrdia civil de paisà per robar-lo i, quan es van assabentar que era agent, haver-li propinat una gran pallissa, fins al punt que va romandre més d’un any de baixa i li han quedat seqüeles.

La Fiscalia demana per a Fernando M. S. i Jaume G. Z. quatre anys i mig de presó per un delicte de robatori amb violència, vuit anys més per lesions i tres anys per atemptat contra l’autoritat.

A més a més es demana el pagament d’una indemnització a la víctima de 24.450 euros per les lesions causades, 1.600 per les seqüeles i 30 pels diners robats.

El robatori violent va tenir lloc cap a les tres de la matinada del 7 de novembre de 2010. Els dos processats anaven pel carrer Cervantes en direcció a la plaça Nova de la capital del Baix Ebre, on es trobava la víctima, un agent de la Guàrdia Civil fora de servei. El van colpejar a la cara, el coll i l’espatlla, donant-li fins i tot una puntada a les parts baixes fins a fer-lo caure a terra. La dona –morta– li va regirar la cartera i, en veure el carnet d’identitat professional de la Guàrdia Civil, va cridar: «Doneu-li fort, que aquest és guàrdia», i el colpejaren llavors amb més intensitat.

Els acusats van robar a l’agent un telèfon mòbil, una cartera amb documentació d’agent de la Guàrdia Civil, diverses targetes i 30 euros en efectiu. Els diners és l’únic que no es va poder recuperar.

Com a conseqüència dels fets, l’agent va patir un traumatisme cranioencefàlic, commoció cerebral, fissura dels ossos nassals, cervicàlgia, entre altres.

Va necessitar tractament medicoquirúrgic i tardà a curar-se 404 dies, 7 dels quals va romandre hospitalitzat i 397 va estar impedit per a l’exercici de les seves ocupacions habituals.

Comentarios
Multimedia Diari