Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jutjats per haver atracat un guàrdia civil a Tortosa i haver-li propinat una pallissa

El fiscal demana per als dos acusats quinze anys i mig de presó per robatori violent, lesions i atemptat contra l´autoritat

Àngel Juanpere

Whatsapp
Els fets a jutjar van tenir lloc al carrer Cervantes de la capital del Baix Ebre. Foto: Joan Revillas

Els fets a jutjar van tenir lloc al carrer Cervantes de la capital del Baix Ebre. Foto: Joan Revillas

Dos homes –junt amb una dona que no serà jutjada perquè va morir el juny de 2011– s’asseuran pròximament a la banqueta dels acusats de l’Audiència Provincial de Tarragona per ser jutjats per haver assaltat a Tortosa un guàrdia civil de paisà per robar-lo i, quan es van assabentar que era agent, haver-li propinat una gran pallissa, fins al punt que va romandre més d’un any de baixa i li han quedat seqüeles.

La Fiscalia demana per a Fernando M. S. i Jaume G. Z. quatre anys i mig de presó per un delicte de robatori amb violència, vuit anys més per lesions i tres anys per atemptat contra l’autoritat.

A més a més es demana el pagament d’una indemnització a la víctima de 24.450 euros per les lesions causades, 1.600 per les seqüeles i 30 pels diners robats.

El robatori violent va tenir lloc cap a les tres de la matinada del 7 de novembre de 2010. Els dos processats anaven pel carrer Cervantes en direcció a la plaça Nova de la capital del Baix Ebre, on es trobava la víctima, un agent de la Guàrdia Civil fora de servei. El van colpejar a la cara, el coll i l’espatlla, donant-li fins i tot una puntada a les parts baixes fins a fer-lo caure a terra. La dona –morta– li va regirar la cartera i, en veure el carnet d’identitat professional de la Guàrdia Civil, va cridar: «Doneu-li fort, que aquest és guàrdia», i el colpejaren llavors amb més intensitat.

Els acusats van robar a l’agent un telèfon mòbil, una cartera amb documentació d’agent de la Guàrdia Civil, diverses targetes i 30 euros en efectiu. Els diners és l’únic que no es va poder recuperar.

Com a conseqüència dels fets, l’agent va patir un traumatisme cranioencefàlic, commoció cerebral, fissura dels ossos nassals, cervicàlgia, entre altres.

Va necessitar tractament medicoquirúrgic i tardà a curar-se 404 dies, 7 dels quals va romandre hospitalitzat i 397 va estar impedit per a l’exercici de les seves ocupacions habituals.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También