Tortosa: la cursa que aplega tota la ciutat

Prop de 450 persones de totes les edatsi nivells esportius recorren cinc quilòmetres pel centre de la ciutat

02 mayo 2019 09:04 | Actualizado a 02 mayo 2019 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La tradicional cursa i caminada de l’1 de maig compleixen 20 i 16 anys, respectivament. Aquest any, però, els dos esdeveniments han estrenat recorregut sortint des del parc Teodor González. No serà però l’única novetat, ja que en aquesta edició també s’ha modificat l’hora de sortida a les 12.30 hores.

Així doncs, la competició esportiva ha sortit des del passeig central del parc Teodor Gonzalez i direcció el pont roig cap a Ferreries. «Amb aquest canvi xafem la ciutat una mica més per dins, pel centre, i això és bo, perquè es veu ambient que sempre va bé» explicava el regidor d’Esports, Joaquim del Pino. 

D’aquesta manera va passar pel passeig de l’Ebre, custodiat per l’església del Roser i pega la volta pel pont de l’Estat i passant pels carrers de l’Àngel, Sant Blai, fins a l’Eixample, abans de tornar al parc per l’avinguda de la Generalitat. En total, 5 km de recorregut per a una jornada esportiva pensada per a tota la família.

La cursa està organitzada pel Patronat d’Esports, el Consell Esportiu i el Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre (ATE), ja que com ha remarcat el regidor «ells són els que en saben». La implicació del club d’atletisme és molt elevada en aquest esdeveniment esportiu. La majoria dels voluntaris que hi han participat són d’aquí.

És el cas de Tere i Monica, dues mares que fa quatre anys que participen. «És un dia que el passes en família» explicava una, i l’altra afegia: «i si el passes a la teua ciutat i en família millor». Les mares acompanyaven als seus nens, membres del club d’atletisme, que participaven com no, a la cursa. «Per a ells és un dia divertit, corren amb els amics, van tots acompanyats» remarcava la Tere, mentre que la Mònica insistia «molta cursa tampoc fan, ja que això ve a ser un entrenament per a ells».

Un altre col·lectiu molt participatiu en aquest esdeveniment, han estat els alumnes de Fisioteràpia i Ciències de l’Activitat Física de la URV. El Pol explicava al Diari: «per a nosaltres aquestes curses que es fan per al territori ens serveix de pràctica de la universitat». I afegia, «encara que la jornada d’avui només siguin 5 quilòmetres venim per ajudar» i «normalment quan anem a esdeveniments d’aquest tipus fem massatges de rehabilitació, però avui farem més per descarregar el múscul». El Pol explicava que la majoria dels que havien atès avui eren nens, ja que «els fa gràcia i nosaltres encantats de rebre’ls». I és que han estat molts els nens que han participat en aquesta jornada esportiva.

Els alumnes de Ciències de l’Activitat Física s’han encarregat de dur a terme l’escalfament previ a la cursa i caminada. Ho han fet d’una manera dinàmica: fent estirar a la gent al ritme de la música. 
Cursa familiar

«Sempre ha sigut una cursa de caràcter popular que gaudeix d’una participació àmplia» deia del Pino i afegia: «sempre estem entre uns 500 participants». Tot i que aquest any han estat 450 persones perquè aquest any no era l’única activitat que s’organitzava avui a Tortosa i és que com ha corroborat el regidor: «aquest any potser tenim una mica menys de participació perquè coincidia amb la inauguració d’Expoebre i una jornada de futbol femení».

Tot i que com remarcava Joaquim del Pino «tampoc passa res perquè tot és positiu de cara la ciutat» i recordava «això també vol dir que la gent d’aquí gaudeix de bona salut esportiva». 

El temps ha sigut un factor important que ha animat la jornada: «ha sigut una jornada perfecta, alguns anys com cau al maig ens ha plogut» però en aquesta vintena edició el sol s’ha imposat per complet a Tortosa. 

Una altra característica que distingeix aquesta cursa i caminada popular són els premis honorífics al més vell participant i el més jove. Aquests es reparteixen conjuntament amb els premis tradicionals de primer, segon i tercer.

Premis honorífics

En aquesta edició el premi per al més vell ha estat per a un home de 89 anys que s’ha disposat a fer la caminada. En canvi, el premi al més jove ha sigut doble, ja que els escollits han estat dos nadons que van néixer aquest mes de gener i que conjuntament amb el seu pares completaven també la caminada.

La cursa sempre coincideix amb la tradicional manifestació dels sindicats a la qual el regidor ha afegit: «mirem de respectar-ho, 

Comentarios
Multimedia Diari