L'ACA i el Consell del Baix Ebre acorden engegar quatre depuradores

Les dos entitats han signat un acord destinat a finalitzar i posar en servei quatre depuradores de la comarca

19 mayo 2017 22:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Baix Ebre han signat un conveni per acabar les obres de quatre depuradores de la comarca i garantir-ne el funcionament.

Aquests quatre sistemes de sanejament són els d’Alfara de Carles, Benifallet, Tivenys i del poble de Vinallop a Tortosa.

El conveni preveu que l’ACA finalitze les obres de les depuradores, incloses en el Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes, en un curt termini i la posterior posada en servei i cessió al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Els costos d’explotació de les depuradores, segons preveu el conveni, seran assumits per l’ACA per un import màxim de 252.562 euros per aquest 2015.

Amb la incorporació d’aquestes quatre noves depuradores al Pla de Sanejament de Catalunya, la comarca del Baix Ebre arribarà a un total de fins a dotze depuradores en funcionament distribuïdes en diferents poblacions.

En concret aquestes són les de l’Aldea, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Camarles, Deltebre, Marina Sant Jordi (a l’Ametlla de Mar), el Perelló, i Tortosa-Roquetes. En tots aquests sistemes, la seua corresponent gestió ja va a càrrec de l’ens comarcal.

El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya el juliol de l’any 2006, té com a objecte la definició de totes les actuacions destinades a la reducció de la contaminació originada per l’ús domèstic de l’aigua, que permetin l’assoliment dels objectius de qualitat de l’aigua.

El PSARU inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines.

Avui dia les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

Comentarios
Multimedia Diari