L'AMPA de Roquetes demana abaixar les ràtios de les aules

Els pares i mares de l'Escola Marcel·lí Domingo presenten a Ensenyament més de 600 signatures contra les retallades sofertes

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes ha entregat als Serveis Territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, a Tortosa, més de 600 signatures per protestar contra les retallades patides al centre.

«Volem recuperar el mestre i la línia de 3r curs, i el mestre de suport lingüístic», ha expressat Ester Comelles, vocal de l’AMPA de l’escola. Aquest curs el centre ha perdut mig professor de suport lingüístic i s’ha suprimit d’una línia a 3r de primària, amb la consegüent pujada de la ràtio a 27 alumnes per aula. Actualment hi ha 27 alumnes a 3r i a 1r, segons l’AMPA de l’escola.

Així, un grup de pares de l’AMPA, i amb el suport d’un representant de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya va presentar ahir al matí les més de 600 signatures per mostrar el malestar per aquesta situació i, i reclamar que no continuen les retallades. «Es tracta de l’educació dels nostres fills. Es crea un malestar que abans no hi era», han comunicat.

Els pares expliquen que el centre és de matrícula oberta, de forma que en qualsevol moment del curs pot arribar un xiquet nouvingut que necessite el suport lingüístic. «Aquesta és una escola amb molts xiquets nouvinguts», afirmen. «Tenim 129 xiquets becats a l’escola, que no tenen recursos. Això vol dir que per a les famílies l’escola és importantíssima», concreten.

L’AMPA avança que estan preocupats perquè també podria perillar una línia de P3 i una de 4t, i també reivindiquen una sala d’informàtica per al centre.

Per la seua banda, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Manolita Cid, ha valorat que des dels Serveis Territorials tenen poc marge de maniobra, però ha manifestat que són molt sensibles al respecte i s’ha compromès a transmetre les reivindicacions dels pares i mares a la Secretaria General de Polítiques Educatives, així com a fer un millor seguiment de la situació des de la inspecció.

Comentarios
Multimedia Diari