Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Agrupació Musical Canareva compleix 40 anys en ple confinament

Les dues bandes de música d’Alcanar han hagut de posposar les commemoracions dels seus respectius aniversaris

J. JOAQUIM BUJ ALFARA

Whatsapp
Formació actual de l’Agrupació Musical Canareva d’Alcanar, durant la Festa de Santa Cecília. FOTO: AMC

Formació actual de l’Agrupació Musical Canareva d’Alcanar, durant la Festa de Santa Cecília. FOTO: AMC

Enguany havia de ser un any especial per a les dues entitats musicals, que estan de celebració: la Banda Municipal arriba al 175 aniversari, la més antiga de Catalunya, i l’Agrupació Musical Canareva (AMC) compleix 40 anys. Havien preparat programes d’activitats durant l’any que el confinament ha obligat a posposar.

En el cas de l’Agrupació Musical, la principal d’elles era el concert d’aniversari, concert commemoratiu que volia omplir de música i de records la plaça de l’Ajuntament, el diumenge 10 de maig, data en què fa 40 anys l’AMC sortia al carrer per primera vegada. “Aquest concert havia de ser especial per tres raons: la primera i més sentida, era que en la primera part del concert volíem interpretar els pasdobles que diferents compositors vinculats a Alcanar han dedicat a tres dels nostres fundadors: José Parra, Miguel Sancho i Facundo Pla, junt amb un quart que porta per títol La Canareva, explica la presidenta, Fani Pla.

Aquests pasdobles, a més de la Jota Vella i la Jota Nova, jotes tradicionals del Ball de Sant Antoni d’Alcanar, els havien d’enregistrar en un CD titulat Arrels i presentar-lo al públic en la mitja part d’aquest concert d’aniversari.

El CD incloïa quatre peces enregistrades aquest estiu a les Cases en el concert conjunt amb els Quicos. L’enregistrament dels pasdobles, previst per al 29 de març als Airestudios de Tortosa, es va anul·lar per la declaració de l’estat d’alarma arreu del país.

La tercera raó que feia especial el concert, era la presència del compositor Òscar Navarro, de Novelda (Alacant), convidat per l’AMC. Navarro també és pedagog musical, director i clarinetista, guanyador de premis de composició, amb la música interpretada i estrenada en grans sales de concerts de tot el món. Ha composat per a Paramount Pictures i Warner Bros, entre altres estudis de Hollywood, i ha estat nominat per la seva música a diversos premis Goya amb obres com Sueños de sal o amb la banda sonora de la pel·lícula La Mula.

Segons Fani Pla, «hauríem gaudit com a músics i com a intèrprets. Ens havia de dirigir en l’obra Libertadores, poema simfònic que s’hauria interpretat en la segona part del concert i de la qual Òscar Navarro n’és el compositor». El concert, s’ha traslladat al mes de novembre de 2020, per la festa de Santa Cecília, si la situació ho permet .

Per Santa Cecília, es presentarà el llibre 80 anys de Quinquennals, 40 anys de música, editat per l’AMC, recull fotogràfic de les passades festes Quinquennals, amb fotografies de Jordi Cugat i text de Jordi Sancho Parra, historiador i membre de l’entitat.

Aniversari confinat

El dia del 40è aniversari van bufar les espelmes des dels balcons de les cases dels músics, després del Ball de Vermut organitzat telemàticament, amb l’ajuda d’Alcanar Ràdio i dintre el marc de les Virtufestes de maig, ball de vermut que finalitzà amb El Chupinazo, pasdoble amb el qual l’AMC feia la primera cercavila el 10 de maig de 1980, amb 25 músics, sota la batuta del director José Garriga Subirats. L’actual director és Rafa Àvila i Farriol i compta amb el doble de músics que aleshores.

També disposa de l’Escola de Música, homologada per la Generalitat, que garanteix el futur de la banda.

Comentarios

Lea También