L'Ajuntament d'Alcanar adjudica l'enderroc dels apartaments il·legals de Turov

La urbanització d'Alcanar Platja incompleix amb la normativa

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Alcanar ha adjudicat finalment les obres d’enderrocament dels 32 apartaments il·legals aixecats per la promotora Turov a la urbanització de Serramar, a Alcanar Platja. L’empresa Rigel Over SL ha guanyat el concurs públic, en el qual han participat 22 empreses, amb un pressupost de 109.600,41 euros sense IVA. Després que la Mesa de Contractació valorés la documentació sol·licitada, la Junta de Govern Local va aprovar l’adjudicació el passat 9 de febrer per tractar-se de «l’oferta més avantatjosa». «L’Ajuntament d’Alcanar segueix al peu de la lletra allò que marca la sentència en ferm, malgrat que no voldríem haver arribat mai a aquesta situació», ha remarcat l’alcalde, Alfons Montserrat.

L'any 2015, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar definitivament els recursos presentats per veïns i consistori, confirmant l’ordre d’enderroc emesa pel jutjat número 2 de Tarragona l’any 2012, per incompliment de la normativa urbanística vigent.

 El cas Turov ha esta un maldecat per l’Ajuntament d’Alcanar en els darrers anys i ho serà també en els propers, ja que haurà de fer front a les reclamacions patrimonials pels enderrocs.El cas arrenca el 2003, quan la junta de govern local atorga la llicència urbanística. El mateix any hi ha queixes veïnals i una sol·licitud de redimensió de l’obra atenent la normativa urbanística.

El cas arriba als tribunals i el 2006 la justícia declara la llicència urbanística atorgada com a nul·la de ple dret. Es presenta un pla especial per modificar l’obra sense arribar a l’enderroc, però el TSJC anul·la aquest pla. Les cases han d’anar a terra. Turov presenta llavors una reclamació patrimonial, que és desestimada en primera instància però que l’alt tribunal català va acceptar el novembre de 2015.

Comentarios
Multimedia Diari