L'Ajuntament d'Alcanar crea la Regidoria de Benestar Animal

22 febrero 2021 09:30 | Actualizado a 22 febrero 2021 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar compta des d’aquest mes de febrer amb una nova regidoria encarregada de gestionar els aspectes vinculats amb els animals d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja; una iniciativa pionera a la comarca del Montsià, segons destaquen des del govern municipal d’ERC. La Regidoria de Benestar Animal estarà encapçalada per Mercè Fischer, que ja liderava les polítiques de benestar animal a través de la Regidoria de Salut.

Anualment l’Ajuntament d’Alcanar desenvolupa, de forma conjunta amb l’entitat aGOSaGATS, diferents campanyes de conscienciació que traspassen els llindars de la salut, per obrir-se a tot un ventall d’accions: el control i la cura de les colònies de gats, la importància de l’esterilització dels animals de companyia, la tinença responsable, els deures dels propietaris o la implantació d’un parc caní, entre d’altres.

Segons explica la regidora, «fins ara les accions que anaven dedicades als animals es treballaven des de la Regidoria de Salut perquè a priori les accions anaven encaminades a campanyes de salut pública, però, a mesura que la societat ha anat prenent consciència, també han evolucionat les polítiques de sensibilització vinculades a garantir el benestar animal». Per a l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, la regidoria ha estat creada per a canalitzar els recursos dedicats a la protecció animal. «Això també ens permetrà agilitzar les accions de suport a l’Associació AGOSaGATs, que s’encarrega d’impulsar totes les iniciatives des del voluntariat. Una tasca que s’ha de posar sempre en relleu i que és fonamental per dignificar la vida animal del municipi».

Així, la nova Regidoria de Benestar Animal naix amb l’objectiu de «treballar amb una visió amplia» per a posar en marxa més polítiques vinculades a garantir el benestar dels animals del municipi i, a la vegada, promoure una bona convivència amb els veïns de la població.

Comentarios
Multimedia Diari