L'Ajuntament d'Alcanar i la Càtedra d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili impulsaran un pla de recuperació econòmica

S’implementarà entre el 2021-2024 

26 noviembre 2020 17:25 | Actualizado a 28 noviembre 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament d'Alcanar i la Càtedra d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili han arribat a un acord per a impulsar un pla de recuperació econòmica d'Alcanar.

En una primera fase, la URV realitzarà l'informe 'Impacte de la pandèmia sobre l'economia d'Alcanar' a partir de diferents indicadors socioeconòmics. L'elaboració d'aquesta diagnosi servirà de base per a la redacció del 'Pla de recuperació econòmica d'Alcanar' per implementar en el quadrienni 2021-2024, també redactat per la URV.

A l'hora de redactar el pla, la càtedra comptarà amb la col•laboració d'actors econòmics del sector agrícola, del sector pesquer i turístic i del sector comerç, així com altres col•lectius rellevants de l'economia canareva.

El principal investigador del projecte, Juan Antonio Duro, doctor en Economia per la UAB i director del Departament d'Economia i de la Càtedra Economia Local i Regional, amb seu al Campus de les Terres de l'Ebre, es va reunir a Alcanar, després de la fase més dura de la pandèmia, amb el seu aAlcalde, Joan Roig, i el regidor d'Empresa, Comerç i Turisme, Jordi Monfort, per a presentar el projecte

El batle comenta que "el treball d'anàlisi començarà de seguida i durarà uns mesos. Esperem que, després de l'impacte de la COVID, puga ser un instrument clau per al desenvolupament econòmic del municipi".

Per la seua banda, Monfort explica que: "és molt important poder dur a terme aquest projecte de la mà de la URV i la CELiR, atesa la seua experiència. L'impacte socioeconòmic de la pandèmia és important i ens cal una anàlisi acurada de la situació i un pla de reactivació que concrete el full de ruta a seguir en els pròxims anys per poder revertir-la". El regidor afegeix que "per això mateix, cal que estiga alineat amb els plans i estratègies globals i que estiga àmpliament participat i compartit pels agents econòmics."

Comentarios
Multimedia Diari