L’Ajuntament d'Amposta compra l’antic Col·legi de les Monges

La voluntat és recuperar aquest espai singular de la ciutat, declarat bé cultural d’interès local, i ubicar-hi l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta 

23 noviembre 2018 10:13 | Actualizado a 23 noviembre 2018 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Amposta ja és el propietari de l’antic edifici del Col·legi de les Monges. Ahir, dijous, i després d’una llarga negociació amb el Sareb, el banc propietari de l’edifici, es va oficialitzar la firma de la compra de l’espai per part de l’ajuntament d’Amposta, per una xifra de 470.000 euros. 

«No ha sigut fàcil treballar amb un banc com el Sareb, ja que per a ells això, la propietat d’aquest edifici, no deixa de ser un número més, però en canvi a nosaltres ens importa molt», explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ahir després d’efectuar la gestió.

Tot i això, Tomàs afegia que «ens ha costat però al final ho hem aconseguit, i ho hem aconseguit a un preu que jo crec que és absolutament de ganga, si m’ho permeteu, perquè 470.000 euros per 2.200 metres quadrats d’edifici, i d’edifici històric al centre de la ciutat, és un preu que crec que està molt ben aconseguit».

L’ajuntament té com a objectiu ubicar a l’antic edifici del Col·legi de les Monges l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI). Amb aquesta gestió aconsegueixen complir la doble via de la recuperació de patrimoni: recuperar un espai singular de la ciutat, amb un valor patrimonial i històric molt gran; i, a la vegada, ubicar-hi en aquest espai unes dependències que són «molt necessàries per a nosaltres», apuntava l’alcalde.
Tomàs parla de l’escola de disseny com un espai educatiu amb molta capacitat i potencial de créixer, però amb la impossibilitat de fer-ho actualment pel lloc on es troba ubicada. Per tant aquest projecte té l’objectiu d’impulsar-la i ajudar-la a créixer.

A la vegada, amb la recuperació de l’edifici es pretén restaurar i conservar la part antiga, amb l’escalinata principal. Un espai declarat bé cultural d’interès local l’any 2017, amb la intenció de protegir-lo i, a més, ubicar-hi al centre una plaça, obrint l’espai al carrer.

El proper pas que seguiran és començar a treballar en la redacció d’un avantprojecte per veure els espais que es poden, i que es volen, aprofitar, i els que no. I començar a treballar conjuntament amb ESARDI per trobar un camí que beneficií els interessos de l’ajuntament i de l’escola. 

A la Festa del Mercat l’ajuntament obrirà les portes del col·legi perquè tothom qui vulgui pugui anar a visitar-lo i, possiblement, es farà alguna activitat també dins l’edifici. «En definitiva, és un edifici de principis del segle XX que pensem que encabeix molt bé dins de la Festa del Mercat», destacava Tomàs. 

Comentarios
Multimedia Diari