Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament d'Amposta destina un milió d’euros a ocupació

El consistori també inclourà al pressupost de l’any 2018 la implementació de plans socials amb un pressupost similar

M.Pallás

Whatsapp
Un dels programes de les polítiques d’ocupació és la contractació de joves en pràctiques.  FOTO: J.Revillas

Un dels programes de les polítiques d’ocupació és la contractació de joves en pràctiques. FOTO: J.Revillas

L’Ajuntament d’Amposta destinarà un milió d’euros en polítiques actives d’ocupació durant el 2018. Així ho ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui també és regidor d’Empresa i Ocupació, tot anunciant els programes previstos a hores d’ara del 2018 i fent balanç del 2017.
Tomàs ha assenyalat que «aquesta xifra podria augmentar si es resolen tots els programes previstos». I és que, segons ha explicat l’alcalde, «l’aplicació de l’article 155 ha alentit també la sortida de programes i a hores d’ara encara s’està pendent que es convoquin i resolguin els Espais de Recerca de Feina per al 208 i els programes de Garantia Juvenil».

Els programes que a hores d’ara ja se sap que gestionarà l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació el 2018 són el 30 Plus (per a la inserció i formació de 40 persones), el Treball i formació (contractació i formació de 17 persones majors de 45 anys aturats de llarga durada), el Fitxa 40 (orientació i inserció a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció, ara Renda Garantida), el UBICAT (orientació i capacitació de persones aturades amb dificultats d’inserció), la contractació de Joves en pràctiques (menors de 30 anys), l’Enfeinat (la contractació d’aturats de llarga durada), el FOAP (formació en Certificat de Professionalitat d’Auxiliar de Comerç) i la Borsa de Treball.

A més a més, l’Ajuntament també inclourà al pressupost del 2018 la implementació de plans socials amb un pressupost similar. 
Quant als resultats dels programes gestionats per l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament, l’alcalde n’ha fet un balanç «positiu», sobretot «pel que fa a les persones ateses que han trobat feina».

Pel que fa als programes de garantia juvenil adreçats als joves menors de 30 anys, han donat l’oportunitat de treballar a 132 joves. D’aquests, un 77% han trobat feina (102). Els joves en pràctiques han estat contractats per l’Ajuntament, la resta han estat contractats per diferents empreses del territori que han rebut ajuts per la contractació de joves que ofereix el programa.

Atenció a tots els sectors

El programa Espais de Recerca de Feina ha atès a 144 persones de les quals 63 han aconseguit un lloc de treball. El programa 30 PLUS ha donat l’oportunitat de treballar a 20 persones entre 30 i 60 anys en diferents empreses d’Amposta i del territori ebrenc. Aquestes empreses han rebut els ajuts a la contractació. El volum d’ofertes ha estat més gran del que es va atorgar pel SOC, així que finalment, es va aconseguir donar més feina a 10 persones més. Pel que fa al programa Treball i formació l’Ajuntament va contractar 15 persones majors de 45 anys entre sis i dotze mesos, en feines d’auxiliars de neteja, peó d’obra pública, jardineria, electricitat, xofers i conserges. Aquestes persones s’han format en el certificat de professionalitat de logística i van obtenir el carnet de carretoner. 

D’altra banda,  l’Ajuntament ha tret la segona edició dels plans socials, on s’ha contractat a 30 persones de col·lectius més vulnerables, tots per tres mesos

Temas

Comentarios

Lea También