Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ajuntament d'Amposta imposa deu multes a propietaris de pisos buits

Se'ls dóna un termini d'un mes perquè els propietaris posen els habitatges a lloguer social per a famílies necessitades

Marina Pallás

Whatsapp
Les entitats poden cedir els pisos a la borsa d´habitatge social que gestiona l´Ajuntament.  Foto: Joan Revillas

Les entitats poden cedir els pisos a la borsa d´habitatge social que gestiona l´Ajuntament. Foto: Joan Revillas

L’Ajuntament d’Amposta ha començat a imposar les primeres multes coercitives no sancionadores als propietaris d’habitatges buits a la ciutat, després que aquests no hagin justificat la seua ocupació.

Actualment, a Amposta hi ha uns 150 habitatges buits que no s’han posat a lloguer social.

Fins ara s’han imposat deu multes en total, per un valor de 3.000 euros cadascuna. Als propietaris se’ls ha donat un termini d’un mes perquè justifiquen l’ocupació d’aquests habitatges. En cas de no fer-ho, l’Ajuntament podrà imposar fins a dos multes coercitives no sancionadores més. La segona serà de 4.000 euros.

Si després d’aquestes tres multes, el pis continua sense ser posat a lloguer social, l’Ajuntament iniciarà l’expedient sancionador, amb multes que poden arribar als 250.000 euros.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha recordat que les entitats poden cedir aquests pisos a la borsa d’habitatge social que gestiona el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta per tal de cedir-lo a les famílies més necessitades de la ciutat o bé poden oferir-lo elles mateixes a lloguer social.

Tomàs ha assenyalat que amb determinades entitats bancàries ja s’ha arribat a un acord per anar cedint els seus immobles i és per això que, de moment, el número de multes coercitives és més baix. L’alcalde ha valorat que «crear un parc d’immobles de lloguer social s’hauria d’haver fet fa temps».

Tomàs ha recordat que «l’anterior equip de govern no ho va fer i ara s’ha de treballar poc a poc per cobrir totes les necessitats bàsiques», afegint que «disposar d’un parc així no és fer d’immobiliària, sinó és que l’Ajuntament es dote dels recursos necessaris per donar sortida a les urgències socials».

El que sí que va realitzar l’anterior govern de l’Ajuntament d’Amposta, el gener del 2015, va ser reclamar als bancs que posessen en lloguer social per a famílies amb dificultats els més de 100 pisos de la seua propietat que ja es trobaven desocupats a la ciutat.

Es considera que un pis es troba desocupat quan durant els darrers dos anys no ha estat donat d’alta el subministrament d’aigua potable.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También