L’Ajuntament d’Amposta ofereix  feina a 34 aturats de llarga durada

Impulsa nous plans d’ocupació propis per reconnectar al món laboral persones en risc d’exclusió social

02 junio 2017 18:25 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha presentat  la segona convocatòria dels Plans Socials per a l’any 2017, pels que en els propers mesos contractarà un total de 34 persones, principalment aturats de llarga durada i amb risc d’exclusió social.  

Les places corresponen a peó de neteja viària, peó de neteja d’equipaments municipals, peó d’obra pública, peó de serralleria i pintura, conserge i quatre  agents cívics. «Aquesta darrera figura és de nova creació i respon a la demanda que va fer el grup del PSC a través d’una moció aprovada al ple municipal», detalla l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs (ERC). Així, es dedicaran a recórrer la ciutat per advertir els veïns de possibles actes o actituds incíviques. 

En aquesta nova convocatòria dels plans socials ( la primera va tenir lloc l’any passat amb molts bons resultats, segons l’alcalde), tots els contractes tindran una durada de tres mesos.  

També s’augmentarà la dotació del sou brut mensual, que serà de mil euros i s’adaptarà així a l’acord marc que hi ha entre els sindicats i la Generalitat per als plans d’ocupació, segons detalla Tomàs.  

Un dels requisits és que només s’hi pot acollir un membres de cada unitat familiar. I per primer cop s’hi inclourà formació: un total de 21 hores destinades a adquirir  competències transversals per part de tots els participants. L’objectiu, segons l’alcalde, és reconnectar a aquestes persones al món laboral o que posteriorment tinguin dret a rebre ajuts.

Les bases de la convocatòria així com les sol·licituds per accedir al procés de selecció estan publicades al portal de transparència de l’Ajuntament d’Amposta (http://governobert.amposta.cat), així com a la mateixa seu del consistori. El termini per presentar-s’hi acaba el 28 de juny

Els plans socials compten  amb un pressupost de 200.000 euros, dels prop d’1,2 milions que l’Ajuntament destina aquest exercici a les polítiques actives d’ocupació (la majoria correspon a ajuts i plans del Servei d’Ocupació de Catalunya), per les que es preveu donar feina a unes 200 persones. «Teníem clar que aquesta era una de les prioritats del mandat», detalla Adam Tomàs, qui recorda que l’atur a la capital del Montsià  era del 20 per cent fa dos anys, mentre que actualment es troba al voltant del 15. «Hem avançat però encara queda molt de camí per recórrer»,afirma. 

Comentarios
Multimedia Diari