L’Ajuntament d'Amposta presenta els pressupostos 2018 com els més socials del municipi

El total ascendeix a gairebé 20,6 M€, un 3,26% menys respecte a l’any 2017, arran de la pressió fiscal i l’ajustament de la despesa

26 diciembre 2017 09:52 | Actualizado a 26 diciembre 2017 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha presentat la proposta de pressupostos per al proper any 2018, com els més socials del municipi fins al moment. Segons afirmava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, això es deu a l’augment de les subvencions a les entitats i l’increment de les ajudes per als serveis socials i la rebaixa d’impostos. «Són socials perquè mantenim una gran quantitat de pressupost que arriba a la ciutadania. Estem parlant de més d’un milió d’euros respecte al 2015 en subvencions a les entitats, es mantenen totes les ajudes a serveis socials. Però, a més, això ho fem amb una rebaixa de la pressió fiscal com no havia existit mai a Amposta», corroborava Tomàs.

El total del pressupost ascendeix a gairebé 20,6 milions d’euros, un 3,26% menys respecte a l’any 2017. Aquesta davallada es deu a la reducció de prop d’un milió d’euros per la reducció de la pressió fiscal, especialment l’IBI, i l’ajustament de la despesa. Tomàs ha volgut aprofitar per agrair profundament l’esforç de totes les regidories i el seu gran treball, recalcant la gran dificultat per tancar aquests pressupostos, tenint en compte que havien de fer-ho, per tant, amb la reducció de gairebé un milió d’euros. 

En la proposta destaquen la inversió de 556.398,06 € en actuacions de foment territorial del turisme, videocàmeres de control al Mercat Municipal i al carrer Major, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la bona actuació; instal·lació d’alarmes a les llars d’infants, com a mesura reguladora arran dels últims robatoris als centres; material tècnic per a esports i l’adequació de l’antiga oficina de turisme. 
També s’han previst, com a inversions fora del pressupost, 5,6 milions d’euros d’inversions finançades via préstec o via superàvit. Amb aquesta xifra es pretén tirar endavant una de les obres més grans, la del Pavelló esportiu, amb 2 milions d’euros. També s’incorporen altres obres com el Casal de la Gent Gran, la renovació de l’enllumenat, la recuperació del Sindicat i el local per a l’associació de Mestresses de Casa. 

En la seva presentació comparen l’endeutament d’aquest any que acaba amb el del passat 2014. Tomàs, en aquest cas, ha deixat clar que la comparació amb aquest any en concret és degut al seu propòsit de no augmentar l’endeutament que es van trobar en el moment que van arribar a l’Ajuntament d’Amposta.

Els pressupostos s’aprovaran en sessió plenària el proper 28 de desembre. 

Comentarios
Multimedia Diari