L’Ajuntament d’Amposta rebaixarà l’IBI un 10 per cent l’any que ve

La revisió cadastral d’Hisenda permetrà al consistori obtenir 1,5 milions addicionals, part dels quals retornaran als veïns

29 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 27 noviembre 2017 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 L’Ajuntament d’Amposta compensarà l’any vinent amb una rebaixa del 10% l’increment d’ingressos en concepte d’Impost de Béns Immobles (IBI) previstos aquest 2016 arran de la revisió cadastral que ha efectuat el Ministeri d’Hisenda. 

L’organisme que s’encarrega del cobrament d’aquest impost, BASE, ja ha comunicat al consistori que enguany recaptarà 1,5 milions d’euros més en total: 900.000 euros corresponents a regularitzacions cadastrals dels últims anys així com 600.000 més que es poden consolidar en els futurs exercicis. 

Amb aquestes xifres a la mà, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha anunciat que, si bé el consistori no pot renunciar als ingressos extraordinaris de la revisió, sí que compensarà l’increment d’aquest 2017 rebaixant l’IBI en aquests mateixos 600.000 euros a partir de l’exercici corresponent a l’any vinent. «La voluntat de l’Ajuntament no és recaptar més, sinó que amb el que recaptem ja anem fent. El que ens arribi de més volem retornar-ho a la ciutadania», ha afirmat l’alcalde. 

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Amposta també tenia previst aprovar aquest dilluns al vespre tres operacions de préstec, amb els bancs Santander i Sabadell, per un valor total de 5,5 euros, que han de servir per finançar diverses inversions trencant el sostre de la despesa imposat pel govern de l’Estat. 
Així, un crèdit de 2,2 milons servirà per finançar el pavelló d’esports i el cobriment de la piscina exterior; un d’1,15, per a les obres de l’edifici del sindicat i el mercat municipal; un tercer de 2,05 ha de finançar petites actuacions al nucli antic, com l’enderroc de quatre cases per construir la seu social de les mestresses de casa i tres pisos socials a la part superior de l’edifici per atreure joves a la zona.

Comentarios
Multimedia Diari