L’Ajuntament d’Ulldecona denuncia actes incívics

Lamenten que durant els últims dies s’ha estat dipositant tota mena
de deixalles a la vora de les illes de contenidors d’escombraries

11 agosto 2020 13:20 | Actualizado a 11 agosto 2020 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Ulldecona ha denunciat públicament a les seues xarxes socials els actes incívics que s’han anat repetint en els últims dies al municipi. Concretament, han publicat fotografies de l’abans i el després a les illes de contenidors d’escombraries. En les imatges de ‘l’abans’ es pot observar com hi ha escombraries dipositades vora les illes de contenidors i són en les segones, ja no hi són, «gràcies al control continuu i l’esforç de la Brigada Municipal».

En el fil, l’ajuntament ha volgut recordar a la ciutadania que l’ordenança municipal de civisme i convivència preveu sancions d’entre 50 i 400 euros per comportaments com aquests. «Entre totes i tots hem d’acabar amb aquestes accions incíviques que embruten el nostre poble i el nostre entorn», sentencia. Actualment, segons informa l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, s’estan prenent les mesures necessàries i s’estan imposant sancions. Ventura ha recordat que «no és qüestió de fer les coses perquè no em sancionen, sinó perquè es tracta de civisme i sentit comú que les escombraries s’han de dipositar dins el contenidor». A més, la població disposa d’un «servei mensual gratuït de recollida de voluminosos i de la deixalleria oberta tots els dies». L’alcaldessa ha lamentat que aquestes conductes suposen un elevat cost econòmic per al municipi.

Al delta de l’Ebre

Conductes com aquestes, com ja va explicar el Diari, també s’han anat repetint durant aquest estiu al delta de l’Ebre. Per aquest motiu, el Parc Natural, els ajuntaments del territori, l’Estació Nàutica de la Ràpita, diverses federacions de comerços, associacions d’empresaris, consells comarcals i associacions de voluntaris s’han unit per propulsar una campanya de conscienciació per instar les persones que visiten l’espai natural protegir que s’emportin la brossa a casa. La campanya recorda també les possibles sancions.

Comentarios
Multimedia Diari