L'Ajuntament d'Ulldecona proposa el trasllat de la planta d'asfalt al polígon

La Comissió d'Urbanisme deixa en suspens l'aprovació definitiva de la planta a la ubicació actual, a tocar d'una pedrera

19 mayo 2017 23:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Ulldecona proposarà a l’empresa propietària de la polèmica planta d’aglomerat asfàltic, que és mòbil, el seu trasllat al polígon Valldepins.

La indústria es troba ara ubicada a tocar de la pedrera Canteras Ebro, a uns centenars de metres de les escoles, l’institut i altres equipaments públics del municipi, fet que –entre altres motius– ha comportat l’oposició de molts veïns.

La proposta, que avui l’alcaldessa Núria Balagué preveu traslladar a l’empresa Durantia Infraestructuras SA, arriba després que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE), reunida ahir a Móra d’Ebre, va deixar en suspens l’aprovació definitiva del projecte, ubicat en sòl no urbanitzable.

Concretament, la CUTE va deixar sobre la taula l’aprovació urbanística d’aquesta instal·lació perquè els terrenys on s’ha instal·lat no compleixen la normativa urbanística municipal.

Per la zona en què està ubicada, no disposa de la finca mínima edificable establerta per les normes subsidiàries del planejament urbanístic d’Ulldecona. Concretament, segons va explicar al Diari l’alcaldessa, requereix una finca de 50.000 metres quadrats de què no disposa.

La Comissió d’Urbanisme dóna tres mesos a l’empresa per complir la normativa i aportar la documentació requerida o donarà per tancat l’expedient urbanístic.

«Davant d’aquesta resolució, proposarem a l’empresa traslladar l’activitat al polígon industrial Valldepins, més allunyat del poble i on hi ha solars amb la superfície adequada, tant particulars com de titularitat municipal», assegurà Núria Balagué al Diari.

La planta d’aglomerat asfàltic es va posar en marxa fa unes setmanes en fase de proves, provocant tot seguit les protestes dels veïns pel fum i les males olors que generava, així com els possibles efectes en la salut i el medi ambient.

L’Ajuntament va decretar l’aturada cautelar de l’activitat la setmana passada, a l’espera dels permisos ambientals i urbanístics definitius.

Comentarios
Multimedia Diari