L’Ajuntament de Deltebre espera tenir aviat el permís per dragar la bocana del riu

El consistori es va veure obligat a actuar davant la inactivitat de les autoritats competents. Ja fa dos anys que van presentar el projecte i ara resten pendents de l’últim informe que els permetrà obtenir l’autorització definitiva

21 enero 2018 08:03 | Actualizado a 24 enero 2018 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Deltebre resta a l’espera de l’últim informe que els permetrà tenir de manera imminent l’autorització per dragar la bocana de la desembocadura del riu Ebre. D’aquesta manera, quan hi hagi un pròxim temporal, es podrà actuar directament per solucionar el problema de la navegabilitat pel riu i l’accés de les embarcacions pesqueres al port de Deltebre.
El mes de setembre del 2017 ja es contava amb tots els informes necessaris dels organismes pertinents. Actualment només en falta un, l’informe de la Unitat Llevantina, que depèn de la Direcció General de Costes i del Mar del Ministeri. Segons el que es va acordar en una reunió celebrada recentment entre la Generalitat, l’Estat i l’Ajuntament, aquest informe arribaria en un període màxim d’entre 15 i 20 dies i, per tant, l’autorització seria imminent.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, recorda que es tracta d’un projecte que van presentar des del consistori a l’abril del 2016, gairebé obligats davant la inactivitat de les autoritats competents sobre aquesta problemàtica. «No hauria de ser l’Ajuntament de Deltebre qui tirés endavant aquest projecte, sinó que hauria de ser la Generalitat de Catalunya o l’Estat, perquè són els qui han de garantir la navegabilitat pel riu». L’alcalde explica que durant 30 anys s’ha parlat del dragatge del riu, però ningú havia executat mai cap projecte ni havien dut a terme tota la tramitació administrativa adient. Actualment, Soler, tot i que es mostra un poc dubtós a causa de la lentitud del procés i les traves que s’han anat trobant, confia que tot segueixi el curs previst i que l’autorització sigui ja, tal com els han assegurat, una realitat.

 

Un projecte de més de 40.000 eurosUn projecte de més de 40.000 euros

Davant la lentitud del procés, i la realitat que l’autorització és per a un sol dragatge, que no és suficient si no hi ha un manteniment, l’Ajuntament de Deltebre ha presentat una altra sol·licitud per poder dragar un màxim de metres cúbics anuals durant quatre anys.
Soler reclama com a alcalde que la Generalitat o l’Estat es posin d’acord d’una vegada per tal de tractar el tema, i que no sigui el municipi qui hagi d’assumir aquest cost econòmic. «No és viable que l’Ajuntament es gasti uns diners en netejar les algues del riu per facilitar la seva navegabilitat, si al final les embarcacions no poden navegar-hi pel mal estat de la bocana. Quan hi ha un temporal, els pescadors han d’atracar a altres ports com el de Sant Carles de la Ràpita o l’Ampolla, i això és el que volem evitar». També recorda que Deltebre no és l’únic beneficiat amb el dragatge.

Comentarios
Multimedia Diari