Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Flix enderroca la caserna de la Guàrdia Civil

El terreny de la zona de la colònia, on estava ubicada l’antiga caserna, s’utilitzarà per instal·lar una pista poliesportiva i un skate park

Roser Regolf

Whatsapp
El terreny on estava ubicada l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la colònia industrial  FOTO: Joan Revillas

El terreny on estava ubicada l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, a la colònia industrial FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de Flix ha enderrocat l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del municipi, situada prop de l’estació de tren, a la colònia industrial.

Les obres van començar a principis del mes d’agost, quan es va procedir a enderrocar l’edifici i a classificar i retirar les runes; actualment ja està el terreny net. 

Dintre del marc de la llei de barris, el consistori utilitzarà el terreny per instal·lar un skate park  i una pista polivalent. Un espai força demanat pels veïns de la colònia industrial, ja que fins ara el barri no comptava amb cap zona esportiva.

Una caserna inactiva
El primer tinent d’alcalde del municipi, Francesc Barbero, va apuntar que «l’antiga caserna va deixar d’estar activa als anys 90, ja que l’últim temps de presència de la Guàrdia Civil va estar a l’Avinguda Barcelona». 

Tant el terreny com l’edifici on estava ubicada l’antiga caserna eren titularitat de l’Ajuntament de Flix. 

«Fins als anys 30, la Guàrdia Civil estava ubicada al mig de Flix, però quan es va incrementar l’activitat de la fàbrica d’ERCROS es van traslladar a un terreny municipal, ubicat a la colònia industrial», va explicar Barbero. 

El primer tinent d’Alcalde va afirmar que des del consistori es va intentar recuperar l’edifici per convertir-lo en un servei municipal, però finalment es va haver d’enderrocar a causa del mal estat de les instal·lacions.

Temas

Comentarios

Lea También