L’Ajuntament de Masdenverge demana una circumvalació a la T-344

La via té molt de trànsit i s’han registrat greus atropellaments. Avui el consistori es reuneix amb el delegat del Govern

07 enero 2021 18:40 | Actualizado a 09 enero 2021 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Masdenverge demana construir una circumvalació que trasllade fora del nucli urbà la carretera T-344. La via, que uneix Amposta amb l’interior de la comarca del Montsià, té un alt volum de trànsit i fa pocs dies hi va tenir lloc un greu atropellament.

Aquesta carretera ha tingut al llarg dels últims anys diversos accidents, alguns d’ells mortals. Fa pocs anys es va construir una rotonda i es va arranjar amb pas de vianants i una ïlla central a més d’il·luminació, però això no ha evitat nous accidents.

L’últim sinistre va tenir lloc aquestes festes de Nadal, amb un veí en estat greu hospitalitzat al Joan XXIII de Tarragona. També al 2019 va haver un atropellament mortal.

A més a més, a determinades hores del dia es produeix un efecte òptic molt perillós i és que el sol de primera hora del matí enlluerna els conductors que arriben des de Santa Bàrbara, perdent totalment la visibilitat i sense poder veure els vianants que creuen la via.

Per tot plegat l’Ajuntament de Masdenverge es reuneix avui amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i li explicarà la problemàtica del municipi.

«Li explicarem la situació i abordarem quines mesures es poden aplicar immediatament. Alguna cosa s’ha de fer, ja que no ens podem quedar així», explica al Diari l’alcalde de Masdenverge, René Gonel.

«La construcció d’una circumvalació és la millor opció, al nostre entendre. Som l’únic poble del Montsià per on passa una carretera pel mig, sense variant. Volem posar damunt la taula un estudi, ja que no s’ha fet mai res oficial al respecte, tot i que fa molts anys que es demana des del poble», considera l’alcalde.

Precisament, des de fa pocs dies un grup de veïns i veïnes de Masdenverge també ha iniciat una recollida de firmes per pròpia iniciativa, per donar força a l’Ajuntament i que es puga construir una variant i evitar així l’alt volum de trànsit entre Santa Bàrbara i Amposta circulant pel bell mig del poble.

Amb tot, l’alcalde explica que la velocitat no ha sigut la causa dels darrers atropellaments a la via. De fet a l’entrada del municipi es va instal·lar un semàfor per als vehicles que circulen a més de 50 kilòmetres per hora.

«Cap a les 8.30 hores del matí el sol enlluerna totalment els conductors que venen des de Santa Bàrbara. Els vehicles que van causar un atropellament no corrien, simplement, durant un moment no van veure res».

Cal dir també que els alumnes creuen aquesta carretera pels passos de vianants per anar a l’escola. L’Ajuntament també ha demanat a Trànsit un radar sancionador a l’entrada del poble, per als vehicles que no redueixin la velocitat. La titularitat de la via és de la Generalitat.

Segons els veïns que estan recollint les signatures, la majoria del veïns del poble estan d’acord amb l’opció de la variant.

Gonel es mostra optimista i a favor d’aconseguir mesures per millorar la situació. «De ben segur que trobarem una solució», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari