L’Ajuntament de Paüls remodelarà la zona escolar del poble

L’actuació, que es farà el 2021, té un pressupost
de 371.394 euros, i és finançada amb el suport de la Diputació de Tarragona

05 diciembre 2020 11:30 | Actualizado a 05 diciembre 2020 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Paüls executarà l’any que ve importants obres de millora a l’escola municipal i al carrer Escoles, on s’habilitarà un parc nou dirigit a totes les edats.

L’actuació, que es farà el 2021, té un pressupost de 371.394 euros, i és finançada amb el suport de la Diputació de Tarragona, 126.000 euros; la Generalitat de Catalunya, 120.000 euros, i la resta, uns 125.000 euros, seran aportats per l’Ajuntament.

«És una obra molt important pel poble, pel canvi i la transformació que significarà de tot l’espai, que s’ampliarà. Es tracta d’un projecte que fa anys teníem al cap i que el 2021 podrem materialitzar. Ens fa molta il·lusió i estem satisfets de poder-lo tirar endavant», ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

De fet, l’Ajuntament ja fa uns anys que realitza canvis a l’equipament. Així s’ha renovat tota la superfície del pati i s’ha canviat el sostre i lluminàries de dues classes.

Pel que fa a les millores que es duran a terme a l’escola de Paüls, cal destacar la instal·lació de 12kw de plaques fotovoltaiques per l’energia que es consumeix a l’escola, és a dir, per la llum, però també per reduir exponencialment el consum de gasoil de la caldera, ja que s’adaptarà la instal·lació actual. A més, quan l’escola estigui tancada les plaques fotovoltaiques produiran energia pels altres equipaments municipals.

També se substituirà la tanca perimetral del centre educatiu, una coberta a l’entrada, s’ampliarà un espai al pati i se substituiran les lluminàries per llums LED.

D’altra banda, l’actuació inclou l’habilitació d’una zona d’aparcament i la construcció d’un parc al costat de l’escola. En aquest sentit, s’habilitarà una zona per estacionar més de 10 vehicles i un espai gran de joc infantil i també equips per a fer activitat esportiva la gent adulta.

«Quan vam començar a treballar en el projecte de poble, fa sis anys, ja vam pensar en aquesta actuació, però fins ara no hem disposat del finançament per poder-la abordar», ha dit Adell, que sosté que l’obra serà una realitat abans d’acabar l’estiu del 2021. «Disposarem d’un espai ampli i polivalent, per totes les edats i estic segur que serà un lloc de referència pels paülsencs i paülsenques. Tot un canvi per seguir treballant per millorar el nostre poble», ha conclòs l’alcalde.

La redacció del projecte ha anat a càrrec del SAM de la Diputació de Tarragona i el cost total de l’obra supera per poc els 400.000 euros. Així el 2021 s’abordaran les fases principals del projecte, mentre que l’última fase es durà a terme el 2022.

Comentarios
Multimedia Diari