L’Ajuntament de Tortosa espera tenir la primera fase de la nova piscina a l’octubre

Els treballs del nou complex esportiu de la capital del Baix Ebre avancen sobre el calendari previst, després de set mesos del seu inici. La planta soterrada ja està acabada i ara es comença el revestiment del vas de la piscina gran

27 enero 2018 15:46 | Actualizado a 29 enero 2018 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de construcció de la nova piscina i complex esportiu de Tortosa prenen forma. Els treballs de la nova instal·lació, molt esperada entre els tortosins, van sobre el calendari previst, segons confirma l’Ajuntament de Tortosa al Diari. La planta soterrada ja està acabada, ara es comença el revestiment del vas de la piscina gran i  d’aquesta forma, aviat, començarà a veure’s millor la magnitud de l’equipament perquè s’inicien les altres plantes. 

D’acord amb els terminis previstos, la primera fase de l’obra hauria d’estar acabada el mes d’octubre. Les obres van iniciar-se el juny del 2017.

Així, el termini d’execució de les obres és de 19 mesos, que es divideixen en dues fases per tal de mantenir en tot moment el servei públic de piscina: la primera, de 15 mesos de durada, per construir la nova piscina, i la segona (4 mesos) per enderrocar l’actual i finalitzar tot el complex d’aigües i esportiu. La fase I preveu l’execució dels dos vasos de piscina, el conjunt de vestidors de grups, tota la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem, etcètera.

Una vegada en funcionament la fase I s’iniciarà la fase II amb l’enderroc de l’actual piscina coberta, espai que es destinarà a nous vestidors i pistes de pàdel. Així, el conjunt resultant tindrà dues zones clarament diferenciades, la zona d’aigües i la d’activitats dirigides. 

Els detalls
El nou edifici estarà format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d’spa, a més de la cafeteria, àrea d’administració i atenció al client. 

Pel que fa a la piscina, el conjunt estarà format per 2 vasos, un de principal de 10 carrers de 20x25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6x12,50 metres d’una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d’aigües, bany de vapor, sauna, dutxes bitèrmiques, etc. Dins d’aquest espai hi haurà una zona d’observació situada en un dels extrems de la piscina, amb una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. 

La zona d’aigües estarà connectada a l’exterior a través d’una obertura que donarà a una zona enjardinada. Pel que fa als vestidors, n’hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col·lectius), a banda dels d’àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d’una capacitat de fins a 150 seients. 

A la 1a planta s’ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries, amb visió sobre el volum principal de vasos de piscina. L’edifici en el seu conjunt ocupa una superfíci útil de 6.040 m2.

Comentarios
Multimedia Diari