Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Tortosa inicia una campanya contra l’incivisme

La Federació d’Associacions de Veïns demana més ‘contundència’ contra els vehicles mal aparcats a la ciutat

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge d’un turisme estacionat a sobre d’un pas de vianants, fa uns dies a Tortosa. Foto: Joan Revillas

Imatge d’un turisme estacionat a sobre d’un pas de vianants, fa uns dies a Tortosa. Foto: Joan Revillas

Fa dos mesos els veïns de Tortosa van escollir, en els primers pressupostos participatius de la ciutat, l’eliminació de barreres arquitectòniques d’alguns dels carrers principals. Però la problemàtica s’allargarà per a les persones amb mobilitat reduïda, tot i la futura millora, si els mateixos ciutadans no eviten algunes accions com aparcar a sobre d’un pas de vianants. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tortosa arrencarà en pocs dies una campanya contra l’incivisme, especialment adreçada contra els mal aparcaments (a sobre de passos de vianants o a les voreres). Així ho ha avançat al Diari el regidor de Seguretat personal i Medi ambient de l’Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré.

«Creiem que és un tema molt important i que afecta molt les persones amb mobilitat reduïda. Als pressupostos participatius les primer opcions precisament van ser eliminar barreres arquitectòniques», detalla Ferré. «Però no podem eliminar les barreres i que la gent continue aparcant malament».

Justament fa un mes i mig la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa va reunir-se amb el regidor per demanar contundència contra l’incivisme a la ciutat sobretot en tres àmbits: els cotxes mal aparcats, les terrasses d’establiments que ocupen massa lloc a les voreres i la brutícia dels carrers. 

«Les associacions de veïns vam aprovar demanar-li al regidor més contundència contra les accions incíviques», expressa el president de la Federació, Josep Baubí. «D’una banda, és intolerable la forma que la gent a Tortosa aparca el cotxe. De l’altra,  hi ha molts llocs que si vas en cadira de rodes o cotxets no pots passar, amb les cadires i les taules de les terrasses impedint-te el pas. Aix í mateix demanem tolerància zero contra un altre tipus d’incivisme freqüent a Tortosa: la gent que embruta».

El regidor expressa, per la seua banda, que l’Ajuntament de Tortosa  cada any porta a terme una campanya d’informació i prevenció entre la ciutadania. L’any passat va ser sobre els animals de companyia.

Demanen contundència contra l’incivisme a la ciutat sobretot en tres àmbits: els cotxes mal aparcats, les terrasses d’establiments que ocupen massa lloc a les voreres i la brutícia dels carrers

«Hem d’agrair a la Federació que demane més civisme per part de la gent. Perquè no només és un tema de responsabilitat de l’Ajuntament: la ciutadania som tots i és bàsic contribuir», apunta Ferré. «La brutícia dels carrers també és un tema que ens preocupa molt.L’Ajuntament ha de posar els mitjans possibles, però hi ha d’haver una educació cívica, també». 

Les campanyes de prevenció i informació solen fer-se a través dels mitjans de comunicació i  de cartells. Però passat un temps i en cas que les infraccions siguen greus la Policia Local podrà fer-ne les corresponents sancions.«Al final tots aparquem malament en un moment o altre», expressa Baubí. «Però si cal ens hem de posar seriosos».
 

Temas

Comentarios

Lea También