L’Ajuntament de Tortosa iniciarà enguany les obres de millora del barri del Castell

La zona més degradada de la ciutat canviarà radicalment el seu aspecte amb una actuació que podria començar a la tardor i que té un pressupost de 671.000 euros. Es crearan quatre places al llarg del passeig de Ronda

04 marzo 2018 16:02 | Actualizado a 06 marzo 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa iniciarà abans d’acabar el 2018 unes esperades actuacions al barri del Castell, la zona més degradada de la ciutat.
En concret, el projecte preveu crear, per combatre el desnivell, un seguit de quatre petites places al llarg del passeig de Ronda (oficialment, Parc del Castell). El pressupost per a aquesta actuació és de 671.000 euros. L’Ajuntament ha demanat una subvenció del Pla d’Actuació Municipal a la Diputació de Tarragona d’aproximadament uns 80.000 euros, de forma que el consistori n’assumirà el restant.

«Hem fet una actuació molt gran a tot el centre històric de la ciutat; el Rastre està tot arranjat, igual que Santa Clara. Però el que ens quedava pendent d’actuar és el barri del Castell», explica l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, al Diari. «És un projecte que el vam començar al principi, el 2008, ja que és una zona que té molt de potencial sobretot en l’àmbit turístic. És on està el Castell de la Suda i a sota tens el conjunt renaixentista més important del país. El cert és que lamentàvem tenir-lo en aquestes condicions».

Així, l’Ajuntament va emprendre la primera part del projecte tot adquirint habitatges i procedint a les expropiacions, fent la plaça de l’Absis i l’edifici de festes, però en quedà pendent tota la resta. Ara, l’alcaldessa explica que es traurà a licitació la continuació del passeig de Ronda. S’accedirà a través de la plaça de l’Absis, es pujaran unes escales i es trobaran diferents placetes, tres i una quarta al final, fins a l’accés al Castell de la Suda, a dalt dels Reials Col·legis. També s’enderrocaran tres illes d’habitatges, actualment ja en estat ruïnós. En total és una superfície d’actuació de 2.100 metres quadrats. El termini d’execució de les obres és de sis mesos.

La resolució de la subvenció de la Diputació és al juny, de forma que després d’això es podrà ajustar un calendari. «Un cop tinguem la resolució de la subvenció iniciarem la licitació de les obres, però coincidiran en el temps amb les de davant de la Catedral», detalla Roigé. «La planificació és licitar de cara a aquesta tardor i començar les obres enguany i finalitzar-les l’any que ve. Perquè no podem licitar-ho tot alhora i l’espai de davant de la Catedral i les piscines són prioritàries».

Un cop executat aquest projecte, s’estudiarà fer-ne l’altra fase més endavant: el carrer Sant Felip Neri, la zona del Palau de la Justícia, carrer de la Mercè i plaça dels Estudis. «Volem continuar, no ho volem deixar així. Però primer han d’acabar les obres del Palau de la Justícia i veure com queda aquell espai».

El president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, valora positivament l’arribada per fi d’unes obres «molt demanades des de l’Associació de Veïns». Baubí expressa que el barri del Castell és el més degradat de la ciutat: «és insostenible tenir-lo així i cal una actuació contundent». A més, el president insisteix que «la imatge que es poden emportar els turistes que visiten el Parador és molt dolenta, tal com està ara». Baubí remarca, però, que les actuacions al voltant del Palau de Justícia «s’haurien de fer molt seguit, res més acabar l’edifici».

Comentarios
Multimedia Diari