Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ajuntament de Tortosa millora la imatge del nucli antic

El consistori pren algunes mesures per il·luminar monuments i carrers

Marina Pallás

Whatsapp
El carrer de Sant Blai, fins ara molt fosc tot i ser molt comercial, tindrà més il·luminació. FOTO: Joan Revillas

El carrer de Sant Blai, fins ara molt fosc tot i ser molt comercial, tindrà més il·luminació. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de Tortosa ha emprès una sèrie de mesures per millorar l’aspecte del nucli antic de la ciutat, algunes de les quals estan incloses dins els Pressupostos Participatius.

En concret han començat les obres de rehabilitació integral del carrer Botigues de la Sal (entre l’avinguda Generalitat i la Rambla Felip Pedrell) i també es millorarà la Travessia de l’Àngel (de la Generalitat al carrer de l’Àngel).

Pel que fa a la il·luminació, s’han millorat les façanes dels Reials Col·legis i de la plaça de la Cinta. També s’ha començat a canviar l’enllumenat del carrer de Sant Blai, on es doblarà la potència dels punts de llum que ja hi són, així com l’Espai Sant Domènech i el túnel de pedra de sota del Pont de l’Estat, que gaudeix de nova il·luminació amb LED. La manca d’il·luminació de la ciutat en general era un aspecte molt demanat per les forces de l’oposició i per la Federació d’Associacions de Veïns.

Així mateix, s’instal·laran uns tubs cil·líndrics al Pont de l’Estat per evitar que els conductors envaeixin el carril bici i de vianants i topin amb la barana del pont.

La setmana passada l’Associació de Veïns Centre-Nucli Històric va mantenir una reunió amb la regidora de barri, Meritxell Roigé, i el regidor de serveis, Domingo Tomàs. «La reunió va ser molt fructífera i positiva. Estem contents», ha valorat el president de l’associació, Josep Baubí. L’associació ha reclamat un aparcament gratuït a la zona del nucli antic, ja que no n’hi ha cap. «Vam proposar al començament del carrer de la Providència, on al costat hi ha un bancal d’ametllers, però té propietari. Unes 50 places gratuïtes allí estaria bé. Si no pot ser, s’hauria de poder trobar un aparcament gratuït a la zona», concreta.

Així mateix l’associació ha tornat a demanar indicadors per a l’edifici de les delegacions de la Generalitat. «Hi ha molta gent que va a fer gestions allí, i estem molt contents de l’activitat que genera l’edifici, però hi hauria d’haver indicacions per anar tant a peu com en cotxe», diu Baubí. «Volem que hi haja més activitat al nucli antic, i estem contents quan veiem iniciatives. Els primers que ens ho hem de creure som els tortosins. Tenim un nucli històric de primer ordre. Però a part de generar activitat comercial hem de fer que la gent hi vulga viure», conclou.

Temas

Comentarios

Lea También