L’Ajuntament de Tortosa no presentarà recurs a la suspensió de les obres per retirar el monument

Els informes jurídics de la URV i la Secretaria Municipal conclouen que la interlocutòria no qüestiona les accions fetes pel consistori

13 agosto 2021 14:33 | Actualizado a 13 agosto 2021 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els informes jurídics encarregats per l’Ajuntament de Tortosa al departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i a la Secretaria Municipal coincideixen a assenyalar que no correspon al consistori presentar recurs contra les mesures cautelars fixades en la Interlocutòria 134/2021, de 8 de juliol, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, en virtut de la qual s’acorda la suspensió cautelar de l’execució de la llicència d’obres de retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre, situat al mig del riu.
 L’informe de la URV, en la conclusió primera, assenyala que la interlocutòria «fa referència específicament a l’execució de les obres de retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre, que no és competència, en cap cas, de l’Ajuntament de Tortosa». Cal recordar que és el Departament de Justícia de la Generalitat qui impulsa i executa la retirada.
 En aquesta línia, l’informe de la URV defineix que «la interlocutòria no es pronuncia sobre la competència de l’Ajuntament de Tortosa en atorgar la llicència d’obres, ni sobre la legalitat de la mateixa, sinó que es basa en l’execució de l’esmentada llicència la qual és competència del Govern de la Generalitat. Per tant no correspon a l’Ajuntament de Tortosa entrar de nou en la interposició d’un recurs d’apel·lació contra l’esmentada Interlocutòria». 
També l’informe fet per la Secretaria Municipal coincideix a assenyalar que la interlocutòria «fa referència únicament i específicament a l’execució de les obres de retirada del propi Monument de la Batalla de l’Ebre, qüestió que no és de competència municipal».
 A més, afegeix que «en cap cas la Interlocutòria es pronuncia sobre la competència que sí és pròpia de l’Ajuntament de Tortosa, i que no és altra que l’acte dictat pel propi Ajuntament de concessió de la llicència municipal d’obres atorgada com un acte reglat, necessari i preceptiu».
 Cal recordar que el govern de la Generalitat, a través del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), del Departament de Justícia, va sol·licitar a l’Ajuntament de Tortosa la llicència d’obres per a la retirada del monument. «L’Ajuntament va atorgar la llicència ja que es tracta d’un acte reglat i és preceptiva la seua concessió», expliquen. «L’execució de dita llicència, i la forma com es porta a terme, correspon i és únicament responsabilitat de qui demana la llicència», insisteixen. 
Des de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa s’havia demanat a l’Ajuntament que presentés un recurs a l’aturada de les obres decretada per la jutgessa, arran d’un recurs presentat pel Col·lectiu per a la reinterpretació del monument (Corembe). 

Comentarios
Multimedia Diari