L’Ajuntament de Tortosa planta 85 arbres al barri de Ferreries

Els vells arbres de l’avinguda Colom han sigut substituïts per uns de nous davant el risc que existia de caiguda de branques

12 abril 2021 08:50 | Actualizado a 12 abril 2021 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa ha plantat 85 arbres al barri de Ferreries, a l’Avinguda Colom, al tram que va des de l’avinguda de Marcel·lí Domingo (C-12) fins al carrer de Tarragona. Fa unes setmanes el govern municipal va retirar els vells arbres de l’Avinguda Colom ja que eren d’edat avançada i presentaven diverses patologies, suposant un risc de caiguda de branques de grans dimensions.

Els nous arbres plantats en substitució de les velles mèlies són de l’espècie Grevillea robusta, de port mitjà i de creixement no expansiu.

El govern municipal ja va anunciar en el moment de la retirada dels vells arbres que se’n plantarien de nous immediatament. Els que es troben entre el carrer Tarragona i Hernan Cortés ja es van plantar la setmana posterior a la retirada dels vells, ja que ja tenien els escorcells fets i era una operació més ràpida.

En aquest sentit, els treballs també han permès esponjar els arbres situats a l’Avinguda Colom, ja que en algunes zones abans no guardaven la distància suficient per permetre un creixement adient.

Així, s’han redefinit els escocells en aquestes voreres per tal d’homogeneïtzar-los i adaptar-ne les dimensions a la tipologia d’arbrat.

Ara es continua reposant la vorera allà on hi ha el forat, de forma que aquesta setmana quedarà finalment enllestida l’actuació.

Pla d’Arbrat

Com ja va explicar el Diari, la tala i substitució de les velles mèlies de l’Avinguda Colom va ser motiu d’enfrontament entre el govern municipal i els grups de l’oposició.

Movem Tortosa ha anunciat que portarà al ple de l’Ajuntament de Tortosa d’aquesta tarda una moció on demanaran un Pla d’Arbrat Municipal i la constitució d’un Consell de Participació Ciutadana dins l’àrea d’espai públic «per evitar un altre episodi de tala indiscriminada d’arbres a la ciutat».

Aquest Pla d’Arbrat, segons el grup, ha de servir per catalogar tots els arbres i zones verdes del municipi segons el seu estat i característiques permetent fer una planificació de la poda i la tala, «que només s’ha de dur a terme en casos justificats i sota supervisió tècnica per garantir que es faci correctament». La constitució del Consell de Participació Ciutadana «respon a les inquietuds de la ciutadana sorgides a partir de la tala dels arbres de l’Avinguda Colom de Ferreries, on no s’ha pogut fer res per evitar-ho a causa de la falta d’informació prèvia davant aquesta actuació». La moció pretén vincular aquest tipus d’actuacions sobre l’arbrat a un consens previ amb el Consell.

També ERC presentarà al proper ple una moció per a un pla de millora de l’arbrat urbà de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari