L'Ajuntament de Tortosa porta totes les banderes a netejar i no n'oneja cap a la balconada

L'alcalde i alguns regidors aprofiten el Dia de la Hispanitat per despatxar i atendre visites

12 octubre 2017 16:54 | Actualizado a 17 octubre 2017 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i alguns regidors han aprofitat la festivitat del 12 d'octubre per despatxar temes interns i atendre visites. Ja es va fer l'any passat i també algun altre dia festiu i, de moment, no es planteja anar més enllà. L'edifici està obert, malgrat que els treballadors municipals sí que han fet festa. En tot cas, coincidint amb el Dia de la Hispanitat, a l'edifici consistorial no hi oneja cap bandera. La versió oficial assegura que ja fa alguns dies que s'han portat a netejar. L'alcalde i diputat al Congrés pel PDeCAT ha explicat que la festivitat del 12 d'octubre no genera més celebració que l'assistència a un acte del centre aragonès de la ciutat, i que els regidors que ho volen desenvolupen una jornada laboral com qualsevol altra.

L'Ajuntament ha estat obert de quarts d'onze del matí fins a la una del migdia. Els treballadors municipals han fet festa i, de moment, l'alcalde no es planteja cap canvi en el calendari laboral. "No ens hem de precipitar ni perdre el temps en coses anecdòtiques. La festivitat és un dret laboral que tenen tots els treballadors i si s'ha de regular en el seu moment ja es farà", ha assegurat Ferran Bel.

Amb tot, l'alcalde i alguns regidors si que han aprofitat, com ja van fer l'any passat, per despatxar temes interns amb caps d'àrea o de departament, així com per atendre algunes visites. Entre aquestes, l'alcalde i la tinent d'alcalde Meritxell Roigé han rebut representants de l'Arxiconfraria de la Cinta de la ciutat per mantenir una reunió. Tot seguit, l'alcalde i alguns regidors també han estat presents a la missa que el centre aragonès de la ciutat celebra per commemorar la festivitat de la seva patrona. 

Respecte l'absència de banderes a la balconada de l'Ajuntament, fonts municipals han assegurat que aquesta setmana s'han portat a netejar totes, sense voler entrar sobre la coincidència del Dia de la Hispanitat i del context polític actual. 

Altres ajuntaments de les Terres de l'Ebre, com Amposta, Deltebre, o Flix també han obert portes aquest 12 d'octubre. En la majoria d'aquests casos han estat els alcaldes i regidors els que hi han anat, i només alguns treballadors que voluntàriament canviaran la festivitat per un altre dia laboral. En el cas de Flix, finalment, bona part dels serveis municipals s'han obert.

Comentarios
Multimedia Diari