Ebre Salut

L'Ajuntament de Tortosa reclama l’aparcament de l’hospital abans d’ampliar serveis

L‘alcaldessa, Meritxell Roigé, exigeix a Salut que resolgui la incertesa sobre la viabilitat del projecte al Verge de la Cinta

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Imatge d’Urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge d’Urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. FOTO: JOAN REVILLAS

Tortosa ha reclamat a Salut executar el projecte del nou aparcament de l’Hospital Verge de la Cinta abans d’ampliar els serveis que hi ha previst que es traslladin.

«Necessitem un hospital en condicions. No sabem què està passant, però ens arriba que el projecte no està tirant endavant, i volem conèixer de primera mà quina és la situació», ha declarat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. L’alcaldessa ha expressat que «Salut no pot traslladar-hi nous usos, com els de radioteràpia, que portarien molts usuaris més a l’hospital, sense haver resolt prèviament els problemes d’accessibilitat al centre mitjançant la construcció del nou aparcament» que ha d’unir el centre sanitari amb el centre de la ciutat.

Roigé ha recordat que ha demanat una reunió amb la consellera de Salut Alba Vergés en reiterades ocasions, tant per correu com telefònicament o per carta, sense haver pogut fixar encara la data per a la trobada.

«Volem saber quina solució tenen prevista perquè ens arriba que el projecte no tira endavant i que tenen la voluntat de dir que no es durà a terme», ha denunciat Roigé. «Els inputs que arriben no són positius i hem de saber què es vol fer amb l’Hospital Verge de la Cinta. És l’hospital de referència i volem que tingui una assistència de qualitat. Tal com està ara, no dona el servei com tocaria. No entenc que la conselleria no rebi a una alcaldessa però no sóc l’única a qui li està passant, tot i que no consola», ha declarat.

El nou aparcament ha de solucionar un dels principals problemes de l’hospital, la mobilitat i l’accessibilitat. Com ja va advertir també la Federació d’Associacions de Veïns de la capital ebrenca, la previsió de posar en marxa nous serveis al Verge de la Cinta agreujarà la situació. Amb el nou edifici de serveis i el trasllat que preveuen fer del servei d’oncologia, que es presta a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, hi haurà més usuaris atrapats per la falta d’aparcament –que ara s’intenta resoldre amb un pàrquing de terra al fossar de les muralles-. La proposta de l’alcaldessa de Tortosa és mantenir el servei d’oncologia a Jesús i construir-hi allí el búnquer que requereix el nou accelerador lineal que ha pagat Amancio Ortega. «L’edifici de radioteràpia de Jesús es va construir en uns terrenys cedits a Salut i no entenem que el traguem d’aquell lloc per ubicar-lo a un altre on ens generarà més problemes», ha defensat Roigé. «Considerem que no es poden posar més serveis si no es resolen els problemes de mobilitat, si no es dona resposta i es fan millores a l’hospital».

«Hem demandat la reunions perquè entenguin que no es poden posar més serveis. La radioteràpia porta molta gent a tractar-se que han d’anar acompanyats, necessiten aparcar i arribar d’acord amb allò que mereixen per la situació que estan passant», ha conclòs.

Temas

Comentarios

Lea También