L’Ajuntament de Tortosa substitueix els arbres de l’avinguda Colom, a Ferreries

S’han començat a talar els exemplars, alguns dels quals presenten patologies, per plantar noves espècies «més adequades» a l’entorn

09 marzo 2021 10:20 | Actualizado a 09 marzo 2021 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa va iniciar ahir dilluns el talat dels arbres de l’avinguda Colom, en el marc del projecte de millora d’aquesta via principal del barri de Ferreries. Segons ha detallat el govern municipal, aquest pla de millora permetrà arranjar els escocells en una part important de les voreres del carrer: els treballs se centraran en el tram que va des de l’avinguda de Marcel·lí Domingo (C-12) fins al carrer de Tarragona. D’aquesta manera es completarà l’actuació que ja es va fer amb anterioritat a la mateixa avinguda de Colom, aleshores entre els carrers de Tarragona i de Castelló.

L’actuació suposarà la retirada dels arbres existents, que segons detallen des de l’Ajuntament, són d’una edat avançada i presenten diverses patologies, «per la qual cosa poden generar riscos de caiguda de branques de grans dimensions».

En el seu lloc es plantaran espècies «més adequades», de port mitjà i creixement no expansiu, com els que ja es van implementar al tram ja executat de l’avinguda.

Els treballs preveuen esponjar els arbres situats en aquest tram, «ja que en algunes zones actualment no guarden la distància suficient per permetre un creixement adient». Així mateix, es redefiniran els escocells en les voreres per tal d’homogeneïtzar-los i adaptar-ne les dimensions a la tipologia d’arbrat.

L’arranjament s’allargarà durant diverses setmanes i actuarà a banda i banda de l’avinguda. Al desembre del 2020, una altra actuació en aquest mateix carrer ja va renovar l’enllumenat a tot el tram de l’avinguda de Colom. Es van substituir les lluminàries antigues per unes altres de tecnologia LED «que han permès incrementar la il·luminació a tot el carrer, a més de generar un estalvi energètic». «Ara, amb la nova definició de l’arbrat també es reforçarà la major projecció lumínica, tant a la vorera com a la calçada», remarquen des del consistori.

Crítiques

Les tasques de replantada d’arbrat i de sanejament d’escocells també es venen duent a terme en altres punts del municipi, com és el cas de l’avinguda de Remolins, on recentment s’ha actuat en un tram de vorera i que continuarà en pròximes actuacions.

El talat dels primers arbres, ahir al matí, va generar les crítiques de veïns (a través de les xarxes socials) i també de part de l’oposició al Consistori.

Així, el portaveu del grup municipal d’Esquerra, Xavier Faura, va posar en dubte la necessitat de l’actuació. «Aquesta és la manera de millorar l’avinguda Colom? Calia arrancar tots els arbres? No sembla que tots tinguen patologies que facen necessària la seua renovació...», afirmà a Twitter.

Comentarios
Multimedia Diari