L’Ajuntament de l’Aldea compra un magatzem a la Cooperativa Agrícola per fer-hi un auditori

L’operació, de més de 245.000 euros, permetrà a l’entitat pagar una part del deute que té amb els impositors de la secció de crèdit que va fer fallida tot just fa 8 anys

02 diciembre 2019 17:40 | Actualizado a 07 diciembre 2019 12:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Aldea ha fet efectiva la compra del magatzem de pinsos de la Cooperativa Agrícola, per un import de 245.869,89 euros. Una operació que permetrà, per una banda, que la Cooperativa pugui fer front al pagament d’una part dels diners que ha de retornar als 408 impositors que van quedar amb els estalvis bloquejats en la fallida de la secció de crèdit, tot just fa 8 anys. Per la seva banda, l’Ajuntament de l’Aldea comptarà amb un espai per construir-hi el futur auditori municipal, a tocar de l’escola de música.

L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, va recordar que aquest era un compromís del grup de Junts per l’Aldea amb el futur de la cooperativa que s’ha fet realitat pocs mesos després d’arribar al govern municipal. «Amb aquesta aposta valenta tothom hi surt guanyant: la cooperativa, els impositors i tots els veïns de l’Aldea, ja que el municipi tindrà un nou equipament cultural», afirma Royo. L’Ajuntament redactarà el projecte del nou auditori l’any que ve i buscarà ajuts i subvencions per poder tirar endavant l’obra aquest mandat.

Pel que fa a la Cooperativa Agrícola, es destinaran uns 155.000 euros al nou pagament als impositors, que es farà efectiu en les properes setmanes, abans de les festes de Nadal. El primer pagament ja va tenir lloc l’any passat, també per aquestes dates.

El president de l’entitat agrària, Miguel Carles, va admetre que sense aquesta venda difícilment haguessin pogut fer front al retorn de la part dels estalvis entrampats, previst per aquest 2019. I quedaran encara uns 90.000 euros per al pagament del 2020, segons destaquen des de la cooperativa.

8 anys de la fallida

Aquest passat cap de setmana es van complir 8 anys de la fallida de la secció de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de l’Aldea, que va deixar bloquejats uns 4,5 milions d’euros de 408 impositors de la població i empreses proveïdores. Males praxis en la gestió de l’entitat van portar al seu col·lapse, l’1 de desembre del 2011.

La cooperativa va presentar un concurs de creditors i es va salvar in extremis de la liquidació amb un conveni, per portar endavant l’entitat i poder retornar els diners als veïns afectats, tal i com està duent a terme.

Demanen celeritat a la justícia

Després de 8 anys, encara està pendent de judici la causa per aquesta fallida, que té com a principal acusat l’exgerent de l’entitat, Daniel Ferré.

L’actual president de la junta rectora demana celeritat a la justícia per tal que es pugui esclarir finalment tot el succeït amb la gestió de l’entitat i la seva secció de crèdit (ja desapareguda), i deixar enrere definitivament aquella etapa. «Ens trobem en la màxima incertesa a nivell judicial, no sabem res de res», lamenta Miguel Carles.

Tot i les grans dificultats a les que ha hagut de fer front, la Cooperativa Agrícola de l’Aldea manté la seva activitat, actualment centrada en la campanya d’hivern de l’horta. L’entitat ha pogut passar de les pèrdues a tenir «petits beneficis», «fent algunes retallades» i apostant per projectes com la venda directa a les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

Comentarios
Multimedia Diari