L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'oposa al nou parc eòlic de l'Ametlló

El consistori calero considera que el projecte suposa molts perjudicis i aposta per implantar energia solar al municipi

26 noviembre 2020 18:18 | Actualizado a 26 noviembre 2020 18:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’oposa a la instal·lació del parc eòlic ‘Ametlló’. Es tracta d’un parc eòlic, impulsat per l’empresa EFENER E3, que es preveu projectar als termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perelló, el qual comptaria amb un total de 10 aerogeneradors i 36 mw de potència.

Els portaveus dels grups municipals que formen l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, -Esquerra Republicana, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla, exceptuant el de Ciutadans, que de moment, no ha adoptat cap postura definitiva-, han valorat negativament l’avantprojecte del parc eòlic ‘Ametlló’. Entre els arguments en contra hi ha l’elevat impacte paisatgístic, la contaminació acústica i l’alta pèrdua de valor dels terrenys.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, assegura que «estem a favor de les energies renovables, de fet estem treballant amb un projecte fotovoltaic», però apunta que aquesta proposta eòlica «és un despropòsit». «No podem restar impassibles a la instal·lació d’aquest parc eòlic i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per aturar-lo, perquè creiem que canvia radicalment el concepte de l’Ametlla de Mar. A més, suposaria una pèrdua de valor de les finques del nostre terme» afegeix. "És una decisió molt meditada, que fins i tot ens dol prendre, però apostem per contribuir a les energies renovables amb projectes fotovoltaics que estem treballant", ha explicat l'alcalde.

 

Comentarios
Multimedia Diari