L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'oposa al nou parc eòlic de l'Ametlló

El consistori calero considera que el projecte suposa molts perjudicis i aposta per implantar energia solar al municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'oposa al nou parc eòlic de l'Ametlló

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'oposa al nou parc eòlic de l'Ametlló

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’oposa a la instal·lació del parc eòlic ‘Ametlló’. Es tracta d’un parc eòlic, impulsat per l’empresa EFENER E3, que es preveu projectar als termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perelló, el qual comptaria amb un total de 10 aerogeneradors i 36 mw de potència.

Els portaveus dels grups municipals que formen l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, -Esquerra Republicana, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla, exceptuant el de Ciutadans, que de moment, no ha adoptat cap postura definitiva-, han valorat negativament l’avantprojecte del parc eòlic ‘Ametlló’. Entre els arguments en contra hi ha l’elevat impacte paisatgístic, la contaminació acústica i l’alta pèrdua de valor dels terrenys.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, assegura que «estem a favor de les energies renovables, de fet estem treballant amb un projecte fotovoltaic», però apunta que aquesta proposta eòlica «és un despropòsit». «No podem restar impassibles a la instal·lació d’aquest parc eòlic i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per aturar-lo, perquè creiem que canvia radicalment el concepte de l’Ametlla de Mar. A més, suposaria una pèrdua de valor de les finques del nostre terme» afegeix. "És una decisió molt meditada, que fins i tot ens dol prendre, però apostem per contribuir a les energies renovables amb projectes fotovoltaics que estem treballant", ha explicat l'alcalde.

Comentarios

Lea También