L’Ajuntament de la Ràpita regularà l’accés al Trabucador aquest estiu

Els mesos de juliol i agost es farà una prova pilot per controlar l’afluència de vehicles i dotar de serveis l'espai

07 abril 2021 15:33 | Actualizado a 07 abril 2021 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Ràpita regularà l’accés al Trabucador aquest estiu davant l’afluència de vehicles que el visiten. Durant els mesos de juliol i agost tindrà lloc aquesta prova pilot per controlar l'allau de visitants, analitzar quines són les necessitats i les demandes del Trabucador i dotar-lo de serveis. S’instal·larà un control d’accés, un punt d’informació i gestió turística, serveis sanitaris i tres zones d’estacionaments. 

En aquesta prova pilot, s’establiran taxes per accedir: els cotxes hauran de pagar un import de 5 €, les caravanes o autocaravanes de 8 € i les motos de 3 €. Els rapitencs i rapitenques comptaran amb una bonificació del 100% i per tant, no hauran de fer front al pagament de la taxa. Els diners obtinguts de les taxes es revertiran en el manteniment del Trabucador, és a dir, es destinaran a fer front a les despeses que suposa la seva regulació i a la conservació de l’espai natural. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, explica que “portem des del 2016 demanant al Ministeri de Costes de l’Estat una concessió per regular el Trabucador, però no ha sigut possible. Per això, l’any passat, coordinadament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre, vam optar per demanar una autorització temporal perquè entenem que és imprescindible i urgent ordenar l’espai”. Aquesta setmana, l’Ajuntament de la Ràpita ha rebut l’autorització de Costes de la Generalitat, dins del pla d’usos de platges, per poder regular i ordenar el Trabucador, i per tant, aquest estiu s’implementarà la prova pilot per regular la massificació d'aquest paratge singular del nostre Delta.

La col·laboració és important en aquest projecte i per això, Caparrós exposa que “entre les diferents administracions actuants i la ciutadania hem de fer un esforç per mantenir el Trabucador en bon estat per poder continuar disfrutant-lo, tenint en compte que és un dels espais mediambientals més desitjats del Delta de l’Ebre, però a la vegada un dels més sensibles”.

Comentarios
Multimedia Diari