Más de Ebre

L'Ajuntament de la Ràpita enderroca la creu franquista d'acord amb la Llei de Memòria Històrica

La Generalitat ha certificat que l'element no està afectat per la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional que protegeix la Torre de Guardiola, on estava adossada.

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l'enderrocament de la creu franquista de la Ràpita, avui. Foto: Més Ràpita

Imatge de l'enderrocament de la creu franquista de la Ràpita, avui. Foto: Més Ràpita

L’Ajuntament de La Ràpita ha procedit aquest dijous a retirar la creu de la Torreta, en compliment de la Llei de la Memòria Històrica i un cop rebuda la notificació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de les Terres de l’Ebre, la qual certifica que aquest element no està afectat per la Declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional que protegeix la Torre de Guardiola, on estava adossada.

La Comissió autoritza a l’eliminació de la creu prenent les oportunes mesures “per garantir que la intervenció no malmeti el monument”, i apunta que “cal que la intervenció parcial a la torre i ajustada a l’àmbit de la creu, permeti una lectura harmònica i global del bé”.

L’actuació està fonamentada en l’informe del Memorial Democràtic que certifica l’origen franquista de la creu de la Torreta en dictaminar que es va col·locar en memoria dels caiguts per Espanya i “per celebrar la victoria del bàndol franquista”. Davant d’això, l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha recordat l’obligació de les administracions “a retirar de l’espai públic els símbols d’enaltiment del franquisme, i és per això que procedim a complir el que ens marca la llei”.

El partit Més Ràpita, a l'oposició, ha lamentat l'actuació, i ha recordat que havien sol·licitat celebrar un referèndum sobre l'assumpte.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También