L’Ajuntament d'Amposta enderroca quatre de les conflictives cases del ‘Lligallo’

Es tracta d’un grup d’immobles focus d’ocupacions il·legals i punt de venda de droga. Ara el consistori posa punt final a una situació endèmica per tal d’iniciar un projecte d’urbanització i millora d’aquesta entrada al municipi

01 enero 2018 14:45 | Actualizado a 04 enero 2018 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha enderrocat quatre de les sis cases del carrer Sant Cristòfol, conegudes popularment com les cases del ‘Lligallo’. Es tracta d’un grup d’immobles focus d’ocupacions il·legals i punt de venda de droga.

Tal com explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’acció ha estat promoguda per tal de posar punt final a una situació conflictiva i endèmica al municipi. 

«Era una reclamació històrica de la gent del barri, que tenia molts de problemes, i ho havíem d’executar finalment», detalla. «Actualment no ens constava, però de fa anys que ha sigut un espai amb tràfic d’estupefaents i delictes contra la salut pública i amb immobles fora d’ordenació que s’havien ocupat o on hi havien fet obres il·legals».

Dels sis immobles, dos ja eren de l’Ajuntament d’Amposta des de fa anys i dos més els han adquirit fa deu dies amb acords de compra, per tal de poder portar a terme l’enderrocament aquest Nadal. Ara queden dues cases més que estan en període d’expropiació. L’alcalde informa que calcula que en menys de tres mesos ja estaran tombades també.

«Volíem agafar el bou per les banyes i posar fi a aquesta situació, tancant acords amb els propietaris i començant a enderrocar-les», expressa Tomàs.

I és que aquest espai és una de les entrades al municipi d’Amposta, i al costat es troba la nova residència d’avis. Com detalla l’alcalde, l’espai formarà part de la urbanització d’aquest carrer. «No és una actuació que farem immediatament, però aprofitant que aquestes cases no es podien consolidar com a habitatges legals, hem decidit tombar-les per evitar mals majors i que poguessin caure o ser ocupades il·legalment».
Les dues últimes cases que queden fins fa un temps eren ocupades. «Però no tenien ni llum ni aigua. Hem arribat a un acord amb aquestes persones i marxaran», detalla l’alcalde.

Precisament amb l’arribada de la residència d’avis, aquesta zona forma part de la voluntat de reordenar aquest espai i urbanitzar tota l’avinguda. «Es tracta d’un projecte de millora de la zona del  Lligallo, un barri abandonat durant molts anys», argumenta Tomàs.
El projecte de compra dels immobles i la urbanització suposa una inversió de 250.000 euros. La compra de les cases ha tingut un pressupost de 40.000 euros i l’enderroc, 4.000.

Ocupació il·legal al municipi

L’Ajuntament d’Amposta va crear fa dos mesos una comissió de seguiment d’habitats ocupats, per tal d’aturar l’ocupació il·legal de pisos al municipi, una problemàtica que la capital del Montsià afronta des de fa uns anys.

I és que actualment hi hauria, fruit del darrer boom immobiliari, uns 450 pisos buits a la ciutat, on hi hauria hagut casos d’ocupació de fins i tot blocs sencers. La comissió va censar en uns 35 els pisos ocupats al mes de novembre.

Aquesta comissió està formada per la Policia Local, el coordinador d’obres i serveis, serveis socials i l’alcalde d’Amposta, i té com a missió actuar de manera ràpida quan es detecta una ocupació il·legal en un habitatge al municipi.

La col·laboració dels veïns també és essencial, de forma que s’ha posat en marxa un telèfon (092) per connectar la ciutadania amb la Policia Local en cas de detectar algun intent d’ocupació d’un immoble.

Comentarios
Multimedia Diari