Más de Ebre

L’Aldea arrenca l’esperada remodelació de l’Avinguda Catalunya, antiga N-340

Ara es convertirà en una via urbana integrada a l'entorn, amb carrils bici i arbres

Marina Pallás

Whatsapp
Els topògrafs van començar ahir els treballs. Foto: Joan Revillas

Els topògrafs van començar ahir els treballs. Foto: Joan Revillas

L’Ajuntament de l’Aldea ha iniciat les obres d’arranjament de l’avinguda Catalunya, l’antiga N-340 que travessa el municipi i zona de pas històrica abans de construir la variant fa vuit anys. Ara, es convertirà en una via urbana i integrada a l’entorn i un espai molt més amable per als veïns. I més enllà d’això suposarà la unió definitiva dels dos barris principals de l’Aldea, el de l’Estació i el de l’Hostal.

En aquesta primera fase s’actuarà en el tram comprès entre l’Ajuntament i el barranc dels Pixadors. L’actuació comportarà una remodelació integral de tota aquesta zona amb voreres amples, carrils bici, arbres, aparcaments, soterrament de serveis i nou enllumenat.

Imatge de com quedarà la futura Avinguda Catalunya. Foto: Ajuntament de l'Aldea

L’obra ha estat adjudicada a l’empresa Sorigué per un import de 319.000 euros, dels quals 200.000 estan subvencionats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. L’alcalde Xavier Royo ha explicat que l’objectiu es poder abordar un segon tram de la remodelació de l’avinguda Catalunya al 2022, sempre que ho permeti el pressupost municipal. La via té una llàrgaria total de dos quilòmetres i és per això que l’Ajuntament ha decidit fer-ho per fases «perquè sigue asseguible i no hipotecar el poble».

Comentarios

Lea También