L'Aldea denuncia les 'contínues avaries' de la xarxa elèctrica d'Endesa

Els  veïns han patit talls de subministrament en tres incidències importants en els últims dos mesos

10 diciembre 2019 12:26 | Actualizado a 11 diciembre 2019 19:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Aldea ha presentat una denúncia davant la direcció general d’Indústria de la Generalitat contra la companyia elèctrica Endesa, per les «contínues avaries» que han afectat el municipi en els últims mesos. Des del Consistori d’aquest municipi del Baix Ebre es considera que les incidències que han deixat sense subministrament centenars d’abonats es deuen a la deixadesa i falta d’inversió de la companyia a la xarxa local i demanen un pla d’inversions per posar-la al dia. En especial, consideren que cal invertir en renovar la part que correspon a la xarxa de l’antiga Elèctrica del Ebro, que es la que es trobaria en més mal estat segons l’Ajuntament. 

L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, es va reunir fa cinc mesos amb els responsables de la delegació  de Tarragona d’Endesa , «per tal d’estar assabentats de l’estat de les xarxes de la seua distribuïdora al municipi»,  i la resposta va ser «que es trobaven en condicions òptimes», però l’Ajuntament denuncia que des de llavors s’han produït fins a tres grans avaries, a les que se sumen d’altres de menors. 

 La primera de les tres principals incidències va tenir lloc el 23 d’octubre, durant la qual tres sectors del nucli urbà van estar 20 hores sense subministrament. El 5 de desembre passat, 435 usuaris de l’Aldea i Camarles es van tornar a quedar sense subministrament, i a més, un cop feta la reparació, van seguir patint talls de llum. Finalment, dissabte passat, 1.097 usuaris de l’Aldea van tornar a estar sense llum a causa d’una avaria que va afectar també 7.356 usuaris més dels municipis  veïns de Camarles, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja, segons detalla l’Ajuntament aldeà.

«La manca d’inversió per part de la companyia no l’han de pagar els usuaris que religiosament abonen les seues factures d’electricitat», afirma Royo. Així, l’alcalde reclama que cal una millora urgent de les xarxes de distribució del municipi. «Demanem que ens presentin amb la màxima celeritat un calendari d’actuacions». 

Resposta de l’empresa

A consultes del Diari, des d’Endesa afirmen que la xarxa de l’Aldea es troba «en bones condicions, però que "es duran a terme millores si es detecta que són necessàries". 

En tot cas, afirmen que una de les principals incidències ocorregudes a la població, la del 23 d’octubre, es va deure a les inclemències meteorològiques produïdes per una DANA, que va causar estralls en diferents punts de Catalunya.  «Endesa ha facilitat tota la informació que se li ha requerit, tant a l’Ajuntament de l’Aldea com també per escrit a la Generalitat de Catalunya», detallen al Diari fonts de la companyia.

Comentarios
Multimedia Diari