L'Ametlla, al capdavant en la recaptació de la taxa turística

L'any passat es van recaptar al municipi més de 140.000 euros en aquest concepte, davant dels 67.000 de Sant Carles de la Ràpita

19 mayo 2017 19:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ametlla de Mar es manté com el municipi de les Terres de l’Ebre que aconsegueix una major recaptació de la taxa turística. El 2015 s’ha tancat amb una recaptació de més de 140.000 euros, més del doble que la segona població, Sant Carles de la Ràpita, amb 67.000 euros, segons dades de l’Ajuntament de l’Ametlla.

Segueixen l’Ampolla amb 48.600 euros, Tortosa amb 43.000, el Perelló amb 42.200, Deltebre amb 32.400, Amposta amb 24.500 i Alcanar amb 19.500. D’aquestes quantitats, el 30 per cent serà retornat a les àrees de Turisme de cada municipi per ser invertits en promoció turística. La resta es destinaran a promoció turística del conjunt de Catalunya.

Durant l’any passat a l’Ametlla de Mar van créixer les pernoctacions en un 7,06 per cent. Així, els hotels de la població van créixer més d’un 8 per cent i els càmpings i habitatges d’ús turístic vora un 6 per cent. De fet, des de la posada en marxa del procés de regularització dels habitatges d’ús turístic per part de la Direcció General de Turisme, s’han censat 949 habitatges.

La previsió per aquest 2016, és també de creixement. Així ho constaten per exemple des de l’Hotel Ametlla Mar, on expliquen que tenen al voltant d’un 15 per cent més de reserves a hores d’ara que les que tenien l’any passat per aquestes dates.

«Són unes dades molt bones perquè demostren que continuem estant al capdavant com a municipi turístic a les Terres de l’Ebre», afirma l’alcalde de l’Ametlla, Jordi Gaseni, que agraeix la tasca que realitza el sector privat.

«Està posant molt de la seva part per consolidar un sector turístic i de serveis molt potent», assegura. Els diners que obtindrà l’Ajuntament per la taxa turística es reinvertiran en serveis per a aquest sector.

«Més enllà dels factors econòmics o de la situació d’altres països, el cert és que hem de valorar la feina que estem fent i els bons resultats ens encoratgen a seguir treballant, mantenint la línia de promoció al món amb els diferents canals de comunicació», destaca per la seva banda el gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó.

Comentarios
Multimedia Diari