L'Ametlla de Mar aprova una nova normativa per desbloquejar el pla urbanístic

El consistori aprova un test refós que ara haurà de validar la Generalitat per recuperar el pla bloquejat als tribunals

19 mayo 2017 15:27 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha aprovat el nou text refós que ha de servir per recuperar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), després que l'any passat quedés sense efecte, arran de dues sentències judicials. Aquest és només el primer pas per normalitzar l'urbanisme local, ja que s'hauran de fer modificacions, rectificacions i transitòries en diversos sectors.

Ara, caldrà que la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) doni també el seu vistiplau. Des del govern municipal han apuntat que esperen que s'inclogui dins la pròxima convocatòria de l'ens, prevista per a l'11 de maig. El nou text refós va ser aprovat amb els vots d'ERC, Compromís per la Cala i Plataforma Calera, i l'abstenció del PDeCAT.

L'any 2016, dues sentències del Tribunal Suprem van anul·lar la vigència del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) aprovat el 2010 quan era alcalde el convergent Andreu Martí. Això ha obligat el consistori a regir-se per les normes urbanístiques aprovades el 1992 i ha impedit atorgar llicències urbanístiques en diversos sectors del municipi.

L'Ajuntament va posar a discussió pública si decidia iniciar la tramitació d'un nou pla urbanístic, de quatre anys de durada com a mínim, o aprovar un nou text refós sobre la base de l'últim planejament urbanístic vàlid, aprovat el 2008, excloent aquells sectors que han estat objecte d'una sentència judicial contrària, que són els sectors de Port Olivet, Artilleria i Bon Repòs. En els dos primers casos, les sentències rebutgen el planejament aprovat que establia la preservació natural d'aquests espais costaners i traslladava l'edificabilitat a zones més a l'interior.

Un cop aprovat el text refós, s'espera que aquest 2017, s'aprovaran modificacions puntuals per resoldre els sectors en litigi.

D'altra banda, en una segona sessió plenària, l'Ajuntament ha aprovat un projecte complementari al que s'està executant en la construcció de la nova carretera d'accés sud, inclosa dins del Pla d'Emergències Nuclear de Tarragona (PENTA). Al pressupost inicial 1,3 milions d'euros s'afegiran 471.000 euros que serviran per millorar l'actuació. Ara s'haurà d'esperar el termini d'exposició pública i l'aprovació de la Comissió Mixta.

Comentarios
Multimedia Diari