L’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla reclamen millores en el transport públic

Els tres alcaldes es reuniran amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per analitzar els canvisen el servei ferroviari que comportarà l’entrada en funcionament de la doble via entre Vandellòs i Tarragona

01 junio 2018 10:19 | Actualizado a 04 junio 2018 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els municipis de l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla fan front comú davant de la Generalitat per reclamar que es mantinguin les freqüències de trens actuals i es milloren les connexions amb autobús de les tres poblacions amb Tarragona, l’aeroport del Prat i Barcelona. Els canvis previstos en el servei ferroviari de les Terres de l’Ebre, que es posaran en marxa amb la futura entrada en funcionament de la doble via entre Vandellòs i Tarragona, han posat en alerta els alcaldes. Així, han demanat una reunió al secretari de Mobilitat del Departament de Territori de la Generalitat, Ricard Font, per analitzar la situació i plantejar nous serveis. 

Segons la previsió de la Generalitat, entre Tortosa i Barcelona es passarà dels 10 actuals a 12 trens diaris en cada sentit de la marxa (24 en total). 8 dels 12, seguiran el trajecte actual de l’R16 i tindran parada a Tarragona ciutat i al Prat de Llobregat, per tal de poder connectar amb l’aeroport a través de Rodalies. La resta de combois diaris seran trens semiràpids Àlvia. Tindran parada a l’estació de l’Aldea, a Cambrils, i l’estació de l’alta velocitat del Camp de Tarragona, des d’on aniran fins a Barcelona i on es podrà fer la connexió amb l’AVE a Madrid. Segons ha alertat la plataforma Trens Dignes, a la pràctica això suposa que les estacions de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla perdin dos trens diaris (de 10 a 8), que, a més, els connecten amb la ciutat de Tarragona.

Les poblacions del nord del Baix Ebre no volen perdre els serveis actuals. Així, sense renunciar a mantenir el nombre de combois de trens de l’R16, els alcaldes de l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla demanen també millores en el transport per carretera, en especial pel que fa a les connexions amb Tarragona, l’aeroport del Prat i Barcelona. 

Segons detalla al Diari l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, es tractaria que els tres municipis es poguessin connectar amb les línies que ja uneixen l’Ebre amb l’aeroport i Barcelona, des de la Terra Alta i Tortosa. «Són línies amb uns preus molt competitius amb les targetes T-10», explica Gaseni. 

L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, explica al Diari que volen conèixer de primera mà com quedarà el servei i plantejar alternatives per millorar-lo si és possible, davant del secretari de Mobilitat. 

 

Comentarios
Multimedia Diari