L'Ametlla de Mar és reconeguda com la primera destinació turística esportiva especialitzada en esports nàutics

El segell atorgat per la Generalitat reconeix les infraestructures i els serveis especialitzats el municipi per a la pràctica d'esports com la vela lleugera i el submarinisme

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ametlla de Mar (Baix Ebre) s'ha convertit en el primer municipi de les Terres de l'Ebre en rebre l'acreditació de Destinació de Turisme Esportiu especialitzat en esports nàutics, concretament, la vela lleugera i el submarinisme. L'Agència Catalana de Turisme certifica amb aquest segell els municipis amb infraestructures i serveis especialitzats d'alta qualitat per a la pràctica de l'esport. El model permetrà a la Generalitat promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada, tant en l'àmbit nacional com exterior. El director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha lliurat el diploma a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, aquest dijous al matí. 

Durant l'acte, també han rebut les plaques acreditatives els quinze establiments i entitats adherits a la marca de Destinació de Turisme Esportiu. Concretament, són vuit allotjaments turístics, tres ports nàutics, dues empreses de submarinisme i dues oficines de turisme.

Amb disset quilòmetres de costa, unes 25 platges i cales, moltes d'elles distingides amb distintius i marques de qualitat ambiental, la Generalitat considera que l'Ametlla de Mar és un referent per a la pràctica dels esports nàutics. Remarca també l'existència d'uns fons marins rics i diversos, juntament amb uns equipaments "de primer nivell", com ara els ports esportius de Calafat, Marina Sant Jordi i el Club Nàutic de l'Ametlla de Mar, així com diverses empreses dedicades al submarinisme.

La certificació, segons l'Agència Catalana del Turisme, aporta al municipi diversos avantatges com disposar d'eines per millorar la promoció i comercialització de la destinació, en especial en el segment de la pràctica esportiva; afavorir el treball per impulsar la desestacionalització i l'especialització; potenciar la col·laboració amb el sector turístic del municipi; i rendibilitzar les instal·lacions i equipaments esportius des del punt de vista econòmic, social i esportiu.

"Hi ha molt municipis que ho sol·liciten però no compleixen els requisits. En aquest moments en tenim 68 que estan esperant obtenir-lo. En dotze anys només se n'han lliurat catorze, entre aquestes la de l'Ametlla de Mar. Estem molt satisfets de donar aquest certificat que suposarà un impuls a nivell nacional", ha explicat Espasa. Per la seva banda, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha mostrat la seva satisfacció per un reconeixement "que suposarà una eina de promoció del municipi d' alt nivell", ha declarat, tot agraint la complicitat del sector privat.

Comentarios
Multimedia Diari