L'Ametlla de Mar i Palamós inicien el procés per a poder-se agermanar

Mantenen vincles familiars vinculats al món de la pesca

19 mayo 2017 19:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ametlla de Mar i Palamós (Baix Empordà) han iniciat els contactes per tal de poder formalitzar l’agermanament oficial dels dos municipis.

L’objectiu és oficialitzar una intensa i continua relació que des de fa molts anys tenen les dues poblacions i que es basen en vincles familiars, culturals i socials.

El passat dia 13 de maig l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va viatjar a l’Ametlla de Mar on es va reunir amb l’alcalde, Jordi Gaseni, per tractar el propòsit d’aquesta iniciativa. Els dos alcaldes van acordar en aquesta reunió començar a treballar per a fer possible aquest acord que es podria oficialitzar durant l’any 2017.

S’ha previst que cada municipi creï la seva comissió tècnica d’agermanament, mitjançant les quals es remarquin els punts en comú entre els dos municipis i es treballi de manera conjunta el futur pacte d’agermanament.

Un cop consensuat el document del pacte per part dels dos municipis, es realitzarà l’aprovació definitiva de l’agermanament mitjançant l’acord dels respectius plens.

En aquest camí que ara enceten els dos municipis, l’Ajuntament de Palamós ha convidat l’alcalde de l’Ametlla de Mar, perquè el dia 23 de juny enceti la Festa Major de Palamós llegint el pregó.

Palamós està agermanat des de 1995 amb la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, mentre que l’Ametlla de Mar té pactes d’agermanament amb La Patuca (Hondures), abril del 1999 i Villeneuve de la Raho des de l’octubre del 2007.

L’Ametlla de Mar i Palamós han tingut des de fa molts anys una estreta i continuada relació. La condició de viles litorals amb una destacada activitat pesquera als respectius ports, va motivar que durant la primera meitat del segle XX fins als volts dels anys seixanta, diverses famílies de pescadors de l’Ametlla de Mar emigressin cap a Palamós.

Aquesta comunitat ja ha superat en molts casos la quarta generació i actualment conforma bona part del sector pesquer palamosí. Són moltes les famílies de Palamós que tenen un vincle directe o indirecte amb l’Ametlla de Mar i el mateix passa a la inversa.

Comentarios
Multimedia Diari