L’Ametlla de Mar limita l’accés de vehicles a les platges

L’Ajuntament habilita un aparcament per a una vintena d’autocaravanes a Cala Vidre (a la urbanització Sant Jordi) i restringeix el pas a les platges naturals de Port Olivet i Torrent del Pi

10 agosto 2020 08:40 | Actualizado a 13 agosto 2020 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El consistori calero s’ha vist obligat a aplicar mesures davant l’increment d’autocaravanes que aparcaven a les moltes platges que hi ha al llarg dels 18 quilòmetres de costa del municipi. També ha hagut de regular l’accés dels banyistes a les platges que sobrepassaven el límit permès arran de la Covid-19. Sense anar més lluny, ahir al migdia la Policia Local va haver de tancar l’accés a les platges de l’Alguer i de Cala Forn durant un parell d’hores aproximadament per tenir l’aforament complet.

No és la primera vegada que es produeix aquest estiu en aquestes dues platges, “quan ja hi ha prou gent tanquem fins que es va buidant de visitants i, després, les tornem a obrir”, explica al Diari l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. La Policia Local compta amb el suport dels agents cívics, que fan una feina auxiliar important en el control de platges i de l’ús de mascaretes.

’Boom’ d’autocaravanes

L’Ajuntament ha limitat l’accés dels vehicles en general, i de les autocaravanes en particular, posant-hi una cadena a les platges naturals de Port Olivet i del Torrent del Pi (un espai especialment sensible que alberga una llacuna). En aquest últim lloc, s’ha habilitat un aparcament per a dos desenes de vehicles just abans de la cadena. A Port Olivet, s’hi deixa aparcar a la urbanització L’Estany, tot i que és una solució momentània, diu l’alcalde.

Les autocaravanes disposen d’un aparcament per a una vintena de vehicles a Cala Vidre, a la urbanització Sant Jordi, “però, en cap cas, no és una àrea de servei”, insisteix Gaseni.

Aquest estiu hi ha hagut un autèntic boom del turisme amb autocaravanes. Segons Jordi Gaseni, “jo ja entenc que la gent vulgui acampar el més a prop possible de la mar, però les ordenances municipals ho impedeixen. A més, l’Ajuntament no està preparat per a una arribada massiva d’autocaravanes”. De fet, la Policia Local ha hagut d’imposar fins ara una cinquantena de sancions per aparcar en indrets no permesos.

En certa manera, el sector dels càmpings és el que s’ha vist més beneficiat per l’opció de viatjar en autocaravanes. La temporada els està anant “molt bé”, constata el batlle, situant-se entre el 60 i el 70 per cent d’ocupació al juliol, esperant arribar al 90 per cent aquest mes d’agost.

Les solucions de futur passen per posar en marxa un aparcament d’autocaravanes, lligat al nucli urbà de la localitat, on puguin estacionar les autocaravanes i disposin de serveis de llum, aigua i clavegueram.

D’altra banda, un segon pas serà la col·locació d’uns gàlibs de fusta als aparcaments de les platges de l’Estany i Sant Jordi d’Alfama, on està prohibit l’estacionament durant la nit de qualsevol vehicle. Aquestes dues mesures, però, no es podran implementar fins a l’estiu vinent, com a mínim, per diverses circumstàncies.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Joan Manel Tello, comenta que seguiran fent controls policials perquè no s’acampi en zones no autoritzades. “No podem fer distincions entre vehicles, si es prohibeix estacionar en un lloc la normativa és clara i aplicable a tots els vehicles, siguin cotxes o caravanes. Hem de vetllar per preservar els nostres espais naturals, qui vulgui aparcar que ho faci als llocs habilitats i als càmpings”, afirma Tello.

Comentarios
Multimedia Diari