L’Ametlla de Mar recupera tradicions per la Candelera

Durant aquest cap de setmana previ a la festivitat es podrà veure a la renascuda Colla Gegantera i dansar al ritme del ball del fanalet

24 enero 2020 10:30 | Actualizado a 24 enero 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Candelera és una de les festivitats més esperades a l’Ametlla de Mar. Amb l’entrada del nou any la població costanera inicia el compte enrere per celebrar les festes en honor la Mare de Déu de la Candelera, la seua patrona.

Des del 31 de gener fins el 4 de febrer els carrers i les places s’ompliran de música, tradició i festa. A més, durant el cap de setmana previ a la festivitat, l’Ametlla de Mar ja escalfa motors amb diverses activitats organitzades perquè tots els públics les gaudeixin.

El regidor de festes de l’Ametlla de Mar, Jordi Llaó, defineix la Candelera com «un signe d’unió per a la Cala», i així es reflexa en el programa preparat per aquests dies anterior.

Algun dels moments que més ressalten aquest any serà la presència de la Colla Gegantera de la localitat durant la festivitat, així com la interpretació i dansa del ball del fanalet.

Avui té lloc la XIX Edició de l’Olimpíada Atletisme de Candelera, activitat ja més que consolidada al municipi. La competició acull molts participants d’entre la categoria de patufets fins els alevins, que participaran en diferents proves.

Actes culturals

La Colla Gegantera de l’Ametlla de Mar va reviure el passat estiu i es podrà veure a la Trobada de colles geganteres per la Candelera, que tindrà lloc aquest dissabte. Unes deu colles d’arreu del territori es reuniran a les 10 hores a la Plaça Catalunya, on hi haurà la plantada de gegants i seguidament desfilaran amb una gran cercavila pels carrers de la població.

Una altra de les tradicions recuperades durant aquest cap de setmana serà la del ball del fanalet, també conegut com el ball de la candela. La Banda de la Cala interpretarà la peça durant el tradicional concert de Festa Major perquè tots els assistents la puguin ballar.

Un dels moments més esperats és, sens dubte, el concert que tindrà lloc demà al poliesportiu. Itaca Band, Xeic i Mireia DG seran els encarregats d’animar la nit al ritme de la música.

Les entrades es poden aconseguir fins les 13 hores a través del web entradas.codetickets.com o bé a taquilla el dia del concert, que tindrà lloc al poliesportiu.

Comentarios
Multimedia Diari