L'Ametlla de Mar repara l’emissari submarí de la platja de l’Alguer

També s’ha signat l’acord per a la depuradora de les urbanitzacions del nord i l’Almadrava, entre altres actuacions

05 junio 2020 09:10 | Actualizado a 08 junio 2020 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquesta setmana ha començar la reparació de l’emissari submarí de la platja de l’Alguer, a l’Ametlla de Mar. El temporal Glòria va causar danys en la canonada que aboca les aigües depurades un quilòmetre mar endins, davant la costa de la Cala.

Els treballs, que assumeix el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), han començat per la zona de bany d’aquesta emblemàtica platja, la principal de dins del centre del municipi.

Els operaris estan retirant els trams de tub afectats, que reposaran per uns de nous. Aquesta és la primera fase de la reparació que, en una segona part, actuarà al final de l’emissari.

Davant de l’inici de la temporada de bany, l’alcalde de la Cala Jordi Gaseni explica que els treballs es realitzaran el més ràpid possible.

«En un any normal sense la Covid-19, aquesta actuació ja hauria d’estar feta per estar a punt per la temporada d’estiu, però la crisi l’ha endarrerit i esperem que acabi en els propers dies», detalla l’alcaldi Jordi Gaseni al Diari.

A més a més, ahir van arribar els operaris de Costes de l’Estat per també reparar altres danys causats pel Glòria a la platja de l’Alguer.

Ahir ja es van veure operaris treballant al mur de la platja i a les dutxes per posar-ho tot a punt, ara que ja fa una setmana que es pot gaudir de les platges, durant la fase 2 de la desescalada.

Fa uns dies també es va actuar a la platja de l’Àlia, i també operaris de l’Ajuntament i de Costes estan treballant per millorar el passeig inferior que comunica la platja de l’Alguer amb la platja de Pixavaques, just al costat, un dels punts més afectats pel temporal Glòria.

D’altra banda, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha finalitzat la reparació d’un tram de quinze metres del col·lector de sanejament a l’altura de la plaça del Canó, que es trobava en mal estat. I cal dir que pròximament també se substituiran part de les canonades d’aigua potable i clavegueram dels carrers Pau Casals i Catalunya.

Aquestes no són totes les actuacions portades a terme al municipi en matèria de gestió d’aigua: «Ara també estem continuant les obres del bypass, una connexió exterior, de gairebé un milió d’euros, en una actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua, per tal que les aigües brutes de la part sud del casc urbà no entrin en aquest i passin per un circuit exterior per anar a la depuradora», detalla el batlle.

Precisament, també s’ha aprovat l’acord per signar el conveni amb el COPATE i el Consell Comarcal del Baix Ebre per a la redacció del projecte de la depuradora de les urbanitzacions nord, (l’EDAR Almadrava). Per tant, donarà servei també a un nucli que pertany a l’Hospitalet de l’Infant. «Les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar tenien aquest problema històric», apunta l’alcalde.

Així mateix també s’ha presentat un informe per a l’ampliació i la modificació de l’actual depuradora que hi ha a la Cala. «Estem treballant amb l’ACA i el COPATE per modificar-la i ampliar-la», conclou Gaseni.

Comentarios
Multimedia Diari