Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Ametlla donarà un nou impuls al Museu de Ceràmica

El centre va haver de tancar però aquest mes d’agost s’ha obert de forma puntual, amb una important afluència de turistes russos procedents de la Costa Daurada

Maria Noche

Whatsapp
Part de les peces que conformen el Museu de Ceràmica de l’Ametlla. FOTO: Joan Revillas

Part de les peces que conformen el Museu de Ceràmica de l’Ametlla. FOTO: Joan Revillas

El Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar alberga una de les col·leccions més importants d’Europa en el seu àmbit. Malauradament, per les pèrdues econòmiques el centre va haver de tancar portes. Actualment, el regidor de Cultura, Vicenç Llaó, apunta que les deficiències energètiques i la mala climatització del museu requereixen una inversió important per tal d’adequar-lo. «Estem treballant per crear una nova climatització, més econòmica, i també per adequar les instal·lacions de la infraestructura i adaptar-la als nous temps».

Amb tot, aquest estiu, durant el mes d’agost, el museu ha obert les seves portes tots els dijous. La idea és dur a terme algunes millores durant aquest any i poder obrir l’estiu que ve durant més dies. «Si no és possible tots els dies, almenys poder trobar un horari més extens, perquè crec que és un atractiu més del nostre poble i ens fa molta pena que estigui tancat». 

L’Ajuntament instal·larà una nova climatització i farà millores a les instal·lacions

El tancament va venir per la impossibilitat de mantenir la infraestructura. «Obrir un mes d’agost podia suposar una despesa de més de 3.000 euros de consum elèctric, i això el convertia en inviable per la quantitat de gent que ens visitava», apunta Llaó, qui també remarca que el museu necessita un nou impuls, «la gent vol interactuar, veure imatges, com es fan aquestes peces...».

De moment, aquest estiu ha obert tot els dijous i s’han organitzat visites guiades un dia a la setmana per petició. Es va arribar a un acord amb una empresa de turisme de Salou, de manera que tots els dijous s’han apropat turistes a visitar-lo. En la seva gran majoria es tractava de ciutadans de les antigues repúbliques socialistes, sobretot provinents de Rússia. «Els visitants han quedat encantats amb la quantitat de càntics i ceràmica», afirma Llaó. 

Temas

Comentarios

Lea También