L’Ametlla haurà de pagar dos milions a Aqualia com a mesura cautelar

L’empresa denunciant haurà d’avalar també la meitat dels 4,27 milions que reclama al consistori, segons el TSJC

25 octubre 2019 09:40 | Actualizado a 25 octubre 2019 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar haurà de pagar 2,13 milions d’euros com a mesura cautelar en el contenciós presentat per l’empresa Aqualia, concessionària del servei d’abastament d’aigua potable i de clavegueram, que li reclama un total de 4,27 milions d’euros per factures impagades entre 2009 i 2015. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estableix mesures cautelars en el contenciós on Aqualia reclama a l’Ajuntament els 4,27 milions d’euros, i el consistori haurà d’abonar la meitat d’aquest import, la mateixa quantitat que també haurà de garantir amb un aval l’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua i clavegueram.

La companyia d’aigües va presentar l’any 2017 un contenciós contra l’Ajuntament, pel deute generat entre el 2009 i el 2015 per un valor d’uns 4 milions d’euros més interessos de demora. Aqualia va demanar cobrar tot el reclamat abans d’iniciar el procediment judicial, però el consistori s’hi va oposar i els jutjats de Tarragona van desestimar adoptar mesures cautelars.

L’empresa va recórrer la decisió al TSJC, el qual ha estimat parcialment la demanda i, per això, l’Ajuntament haurà de pagar 2,13 milions d’euros com a mesura cautelar, però a la vegada, el tribunal també obliga Aqualia a presentar un aval bancari de la mateixa quantitat econòmica, a l’espera de la sentència definitiva.Aquest contenciós es troba a hores d’ara suspès de tramitació, a l’espera que es resolgui un altre sobre la revisió d’ofici que va acabar declarant nul·la pel ple la modificació del contracte del 2009, l’estiu de l’any passat. Un procediment que compta amb un dictamen favorable de la Comissió Jurídica Assessora i que no qüestionen en la sentència. De fet, aquesta revisió ha comportat que la relació contractual es torni a regir per les clàusules del 2004 i que Aqualia retornés a les arques municipals 2,53 milions d’euros que va facturar de més, d’acord amb les condicions econòmiques suspeses. Per això, els serveis jurídics de l’Ajuntament estudiaran la possible presentació d’un recurs.

Cal recordar que el govern actual va heretar un seguit de pagaments per sentències fruit de l’herència del govern anterior. El 2016 fins i tot va caure el POUM i es va haver de refer el text per recuperar l’estabilitat urbanística. Des d’aleshores s’ha hagut de fer front a múltiples pagaments com la residència d’avis.

L’Ajuntament rebutja aquesta decisió i confirma al Diari que estudia presentar un recurs. «El fàcil seria callar i pagar, però hem de posar per davant els interessos dels nostres veïns als de les grans empreses», declara l’alcalde Jordi Gaseni. Prèviament al comunicat municipal, Aqualia en va emetre un de propi en el qual presentava la decisió del TSJC com una sentència ferma. El consistori ha recordat que la sentència no respon a la resolució de cap litigi i es tracta únicament d’un procediment de mesures cautelars.

Comentarios
Multimedia Diari